Ce mâncăm imediat după naștere? Sfaturi de la specialiști

Ce mâncăm imediat după naștere? Sfaturi de la specialiști
Deși a deveni mamă este un lucru absolut minunat și reprezintă împlinirea supremă pentru majoritatea femeilor, această experiență poate fi și stresantă la început, din cauza multitudinii de detalii la care trebuie să ne gândim pentru a face venirea pe lume a micuțului cât mai bună. Începând de la maternitate, hăinuțele în care ne vom aduce puiul acasă și terminând cu faimoasa ”listă a gravidei” și cu întrebările ”Ce fac eu acum?” sau ”Oare o să fac totul cum trebuie”, toate aceste lucruri pot deveni extrem de apăsătoare, iar ultimul nostru gând este la alimentația pe care ar trebui să o consumăm în primele zile.

Dincolo de grija și atenția familiei, un lucru este cert, mâncarea de tip ”junk food” după naștere nu este cea mai indicată masă pentru o femeie care tocmai a devenit mamă. Multe dintre doamne, la nivel european, sunt tentate să se răsfețe alimentar imediat după naștere. Specialiștii contrazic, totuși, dorințele mămicilor și recomandă un regim aproape dietetic. Ca să-ți ușurăm căutările, am strâns pentru tine câteva propuneri de meniu indicate de specialiști noilor mămici:

Ziua 1

 

Supa din : 1 piept de pui/ curcan fară grăsime și fără pieliță, 1 pătrunjel rădăcină, 1 ceapă, 2 morcovi, 1 țelină, 1 gulie. Se strecoară supa și se pasează toate legumele (se face o supă-cremă). Nu se bea cu paiul. Se pune puțin mai multă sare decât de obicei

Suc din compot de mere, apă plata

NU se bea iaurt decât după primul scaun.

 

Sursă foto: Pinterest

Ziua 2

Iaurt (după primul scaun), brânză sărată sau telemea

Compotul din prima zi (în loc de apă)

Spre seară, ceai de anason și chimen (ajută la lactație + prevenirea colicilor)

Spre seară – grătar (piept pui, porc sau vita doar cu sare) și salată verde, doar cu ulei de măsline

Ziua 3

Ou fiert moale, brânză sărată sau telemea, 1/2 felii de pâine prăjită

Ceai de anason și chimen

La prânz supă de găină cu carne și găluști

Seara grătar cu cartofi natur (sau piure) + salată verde doar cu ulei de măsline