Cel mai bun tort Tiramisu – e perfect pentru sărbători

Cel mai bun tort Tiramisu – e perfect pentru sărbători
Acest tort Tiramisu va fi perfect pe masa de Paști, sau în orice duminică, pentru a vă răsfăța familia.

Se spune că desertul s-a născut la sfârșitul anilor 1960 datorită unui mic accident de bucătărie. În timpul preparării unei înghețate de vanilie, o lingură de cremă mascarpone a căzut în amestecul de zahăr și gălbenușuri de ou.

Norocul ar fi fost că chef Roberto Lolì Linguanotto și doamna Campeol, Alba, care era atunci însărcinată, gustând amestecul, și-au dat seama de potențialul lui. Nu au mai înghețat crema, nici nu au aruncat-o. În schimb au servit-o pe pișcoturi înmuiate în cafea, stropind desertul pe deasupra, pentru un aspect deosebit, cu pudră de cacao amară. Pe 15 octombrie 2010, rețeta de Tiramisu de la Le Beccherie a fost depusă cu act notarial la Academia Italiană de Gastronomie. Restul este istorie.

Ingrediente pentru tort Tiramisu

3 gălbenușuri de ouă mari

1/2 cană de zahăr

250 g brânză mascarpone – rece

1 ceașcă de frișcă grea – rece

3 lingurițe de rom, împărțite

Pudră de cacao neîndulcită

15 pișcoturi

1/2 cană de espresso

Mod de preparare

Se prepară espresso și se pune deoparte. Bateți gălbenușurile de ou cu zahărul pe baie de apă la temperatură medie scăzută până când se fac pufoase și zahărul s-a topit (aproximativ 7 minute).

Bateți 1 cană de frișcă groasă până obțineți niște vârfuri tari. (Bateți-o încet pentru a rămâne stabilă mai mult timp, începeți la viteză mică și creșteți viteza la medie).

Bateți mascarpone cu 2 lingurițe de rom. Adăugați în amestecul de ouă și amestecați, apoi încorporați ușor frișca bătută. Adăugați 1 lingură de rom la espresso și începeți să înmuiați pișcoturile și stratificați amestecul de tiramisu într-o formă elastică rotundă; repetați de 3 ori, deoarece rezervați o parte din amestecul de tiramisu pentru a-l adăuga într-un poș pentru a decora tortul.

Acoperiți și dați la frigider pentru cel puțin 6 ore sau peste noapte. Presărați cu cacao înainte de servire. Este desertul perfect pentru prepararea în avans, doar țineți-l acoperit pentru a nu se usca.

Sursa: Instagram

Sursa foto: Pixabay

Recomandarile noastre