Cel mai grozav Tort de ciocolată pentru Revelion. Nu coaceți nimic, se face repede

Cel mai grozav Tort de ciocolată pentru Revelion. Nu coaceți nimic, se face repede
Nu aveți tort de Revelion? Și sunteți și în criză de timp? Nu vă îngrijorați!

Rețeta de Tort Jofră pe care v-o propunem nu doar că este delicioasă, dar veți oferi invitaților un tort fin, pentru care veți primi multe laude.

Cu singuranță, pentru cât este de bun și pentru aprecierile primite veți repeta rețeta des , mai ales că nu întindeți foi, nu faceți blat de tort și nu folosiți cuptorul. Aveți nevoie doar de mixer, aragaz și frigider.

Ingrediente

300 g unt

4 linguri zahăr pudră

100 g cacao

5 ouă

5 linguri zahăr tos

Stafide

Nuci

Vișine din vișinată sau confiate, poate fi orice fruct zaharisit

Mod de preparare

Frecați cu un tel cele 5 ouă cu 5 linguri de zahăr tos, într-un castron pus deasupra unui vas cu apă pe foc. Amestecați într-una până crema se îngroașe.

Într-un alt vas, frecați untul cu cele 4 linguri de zahăr pudră și 100 g de cacao. Cacaoa și zahărul pudră e bine să de puneți în vasul de lucru printr-o sită, dacă vedeți că în pudră sunt și bulgărași.

După ce s-a răcit crema de ou se amestecă bine cu crema de unt și cacao. Fie vă folosiți de o paletă cu silicon, fie de mixer.

În crema obținută se pun din belșug stafide, nuci, vișine și fructe confiate.

Alegeți o formă de yena rotundă sau dreptunghiulară, o ungeți cu puțin unt pe pereții exteriori, iar pe fundul formei puneți hârtie-pergament. Nivelați frumos crema fină, apoi acoperiți forma cu folie de plastic sau de aluminiu.

Țineți în frigider tortul de ciocolată circa 6 ore. Dacă îl faceți rapid dimineața, îl scoateți din frigider când vă pregătiți să-l aduceți la masă. Atunci îl și ornați.

Ornarea Tortului Jofră

Întoarceți forma pe un platou și scoateți hârtia rămasă deasupra.

Pentru un gust fantastic și pentru a arăta bine, vă sfătuim să ornați tortul cu frișcă, fructe confiate (găsiți în comerț vișine, coji de portocale, lămâie, kivi, ghimbir), bucăți de nucă prăjită, vișine din vișinată sau din dulceață, dacă aveți, pe care le scurgeți de sirop. Se pot arunca și niște fulgi de ciocolată albă și neagră. Frișca fie o cumpărați din comerț, fie o pregătiți cu mixerul în casă, din smântână pentru frișcă și zahăr pudră.

Dacă nu vă place frișca, ornați tortul cu fructe așa cum se vede în fotografie.

Foto: pinterest.com