Simona Ionescu / Redactor Șef

Cele mai frecvente 5 obiceiuri (proaste) care pun silueta în pericol

Cele mai frecvente 5 obiceiuri (proaste) care pun silueta în pericol
Mănânci dulciuri la micul dejun? Iată un obicei prost care face dificilă menținerea siluetei. Un naturopat dezvăluie 5 obiceiuri foarte comune care fac dificilă menținerea siluetei. Vestea bună? Nu e nevoie de efort mare pentru a le corecta.

Mary Capelle, medic naturopat și expert în alimentație sănătoasă, dezvăluie pentrtu Vogue.com cele mai comune greșeli pe care trebuie să le evităm atunci când obiectivul este menținerea greutății. Vești bune: este mai ușor decât crezi să îți menții silueta.

Combinații alimentare incorecte

Evitați să amestecați proteinele de origine animală cu alimentele bogate în amidon, deoarece această combinație nu numai că îngreunează foarte mult digestia, dar favorizează și acumularea. Este mai bine să consumați proteine animale cu legume, în loc să combinați alimentele bogate în amidon (cum ar fi cartofii, pâinea, pastele, orezul etc.) cu legume.

Concluzie:

Proteine animale + alimente bogate în amidon = NU

Proteine animale + legume = DA

Făină + legume = DA

Sedentarismul prelungit

Sedentarismul prelungit este un obicei care trebuie evitat cu desăvârșire. Mișcați-vă măcar puțin în fiecare zi: uitați de lift și urcați scările pe jos, mergeți în pas vioi, pe scurt, faceți cât mai multă activitate fizică. Sportul nu te face să slăbești, dar fără îndoială ajută. Acesta vă permite să mâncați satisfăcător și să vă mențineți silueta în același timp.

Mâncatul fără senzația de foame

Mulți oameni mănâncă fără să își asculte cu adevărat corpul și fără să urmeze un ritm specific. În schimb, înainte de a mânca, este bine să fi simțit senzația de foame. De exemplu, nu luați micul dejun dacă nu aveți poftă de mâncare (lipsa poftei de mâncare poate indica faptul că ficatul nu și-a terminat activitatea de detoxifiere). În mod similar, atunci când sunteți la masă, așteptați câteva minute înainte de a servi o a doua porție: în acest fel, veți ști dacă vă este cu adevărat foame sau dacă este vorba doar de plictiseală sau stres.

Demonizați grăsimile și amidonul

Grăsimile și amidonul „bune”, consumate în anumite moduri, nu îngrașă. În ceea ce privește grăsimile bune, optați pentru uleiurile de camelină, de nucă, de cânepă și de măsline, în proporție de 2 până la 3 linguri pe zi. Dar aveți grijă: uleiul trebuie să fie crud. Uleiul din fierturi sau prăjeli îngrașă mult mai mult decât uleiul adăugat ca atare, la final.

De aceea, este de preferat să optați pentru gătit la aburi (fără grăsime) și să adăugați puțin ulei deasupra doar înainte de a mânca. În ceea ce privește alimentele bogate în amidon, alegeți alimente integrale, de preferință fără gluten, și consumați-le întotdeauna cu. Combinația de amidon și proteine animale vă va face să acumulați greutate.

Un mic dejun bogat în zahăr

Dimineața, organismul nostru determină indicele glicemic care trebuie menținut pe parcursul zilei. Dacă prima masă este prea bogată în glucoză și provoacă un vârf glicemic, organismul va avea nevoie de zahăr pe tot parcursul zilei pentru a menține acest nivel de zahăr din sânge. Pe scurt, veți simți doar o atracție irezistibilă pentru gustări. Așadar, la micul dejun, evitați sucurile de fructe, gustările, biscuiții și tradiționalele felii de pâine unse cu unt și gem. Optați în schimb pentru budinci de chia, avocado, ouă fierte moi sau fructe roșii.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre