Cele mai scumpe nunți regale din toate timpurile. E șocant câți bani s-au cheltuit

Cele mai scumpe nunți regale din toate timpurile. E șocant câți bani s-au cheltuit
Nici o cheltuială nu pare prea mare atunci când este vorba de fastuoasele nunți regale. Iată care au fost cele mai scumpe.

Nunțile regale sunt cele mai așteptate evenimente pentru publicul din întreaga lume. Care sunt fost cele mai importante.

Când Harry și Meghan s-au căsătorit, mireasa a strălucit, iar mirele a sorbit-o din priviri. Cât privește suma cheltuită, a fost una substanțială, dacă ne gândim că doar rochia purtată de Meghan, semnată de Givenchy, a costat 390.000 de lire sterline

Meghan a arătat spectaculos în rochia de mireasă în valoare de 390.000 lire sterline

Nota de plată totală a fost estimată la 32 de milioane de lire sterline, din care cea mai mare parte a fost costul securității, plătit de contribuabili. La eveniment au participat 600 de invitați, printre care Elton John, soții Beckham și George și Amal Clooney.

Prințesa Eugenie și Jack Brooksbank

Nepoata regretatei regine Elisabeta a II-a, prințesa Eugenie, s-a căsătorit cu Jack Brooksbank la Capela St George din Castelul Windsor, la 12 octombrie 2018.  La sosirea la capelă, Eugenie a strălucit într-o rochie cu mâneci lungi și spate deschis, cu umerii pliați și o trenă voluminoasă, creată de Peter Pilotto și Christopher De Vos.

După schimbul de jurăminte, mirii au făcut o scurtă procesiune cu trăsura pentru a-i saluta pe cei veniți să-i vadă, apoi s-au oprit la Castelul Windsor pentru un prânz oferit de regină. Seara, prințul Andrew a găzduit o recepție la Royal Lodge. Nunta în sine și cele două petreceri au fost plătite în mod privat de familia miresei, împreună cu florile, distracția și rochia. Cu toate acestea, se estimează că securitatea în ziua respectivă s-a ridicat la două milioane de lire sterline.

Prințul Albert și Charlene Wittstock

Rochia a avut mii de cristale swarowski și perle

La scurt timp după ce prințul William și Kate Middleton s-au căsătorit în 2011, prințul Albert de Monaco și-a unit destinul cu cel al lui Charlene Wittstock în cadrul unei ceremonii catolice care a avut loc în curtea Palatului medieval din Monaco. A fost salutată ca fiind „cea mai mare petrecere a națiunii din ultimii 55 de ani”.

Nu s-a făcut deloc economie, mireasa purtând o rochie Armani din mătase, plină cu 40.000 de cristale Swarovski. După nuntă, tinerii căsătoriți au plecat cu un Lexus hibrid făcut la comandă pentru a se schimba pentru festivitățile de seară. Cele trei zile de sărbătoare ale cuplului regal au costat aproximativ 53 de milioane de lire sterline.

Prințul William și Kate Middleton

Rochia de mireasă a lui Kate a avut o trenă lungă de trei metri și un corset din dantelă cusută manual de cele mai bune croitorese din lume, la Școala Regală de Lucru cu Acul

Una dintre cele mai spectaculoase nunți ale secolului a fost cea a prințului William cu Kate Middleton la 29 aprilie 2011, la Westminster Abbey. Kate a purtat o rochie de 250.000 de lire sterline de la Alexander McQueen, cu o trenă lungă de trei metri și un corset din dantelă cusută manual de cele mai bune croitorese din lume, la Școala Regală de Lucru cu Acul.

Factura de securitate a fost cea mai mare cheltuială din ziua cea mare, costul total al nunții fiind de aproximativ 30 de milioane de lire sterline. Palatul a confirmat ulterior că familia regală a plătit pentru aspectele esențiale ale nunții, inclusiv serviciul religios, muzica asociată, florile, decorațiunile și recepția.

Regele Felipe și Regina Letizia ai Spaniei

Recepția somptuoasă a inclus un tort de nuntă de doi metri și a fost stropită cu 1.000 de sticle de șampanie

Felipe s-a căsătorit cu fosta jurnalistă Letizia Ortiz când era prinț moștenitor al tronului, în cadrul unei ceremonii fastuoase la Catedrala Almudena din Madrid, în mai 2004.  Evenimentul a avut loc în prezența a aproximativ 1500 de invitați. Letizia a purtat o rochie personalizată creată de designerul spaniol Manuel Pertegaz, cu guler înalt, o trenă de patru metri și accente din aur, despre care se spune că a costat numai… șase milioane de lire sterline.

Recepția somptuoasă a inclus un tort de nuntă de doi metri și a fost stropită cu 1.000 de sticle de șampanie. În total, festivitățile au fost estimate la 19 milioane de lire sterline.

Prințul Charles și Prințesa Diana

Ziua cea mare a lui Charles și prințesa Diana a fost supranumită nunta secolului și este ușor de înțeles de ce. Evenimentul a fost transmis în întreaga lume, 750 de milioane de oameni din 74 de țări urmărind nunta. Rochia prințesei Diana a rămas în istorie ca fiind una dintre cele mai emblematice rochii de mireasă.

Ziua nunții lor se crede că va avea în jur de 57 de milioane de lire sterline, cea mai mare cheltuială fiind securitatea

Acoperită cu 10.000 de perle, rochia a fost confecționată din tafta de mătase de fildeș și dantelă antică, numai aceasta costând 11.000 de lire sterline. Se crede că ziua nunții lor a costat în jur de 57 de milioane de lire sterline, cea mai mare cheltuială fiind securitatea: 490.000 de lire sterline. Potrivit BBC, mai mult de 5.000 de polițiști au participat la controlul mulțimii de-a lungul traseului de două mile al cuplului regal.

Prințul Rainier și Grace Kelly

În urmă cu 67 de ani, la 18 aprilie 1956, Grace Kelly, iubita Hollywood-ului, s-a căsătorit cu Prințul Rainier al III-lea de Monaco în cadrul unei ceremonii spectaculoase la Catedrala Sfântul Nicolae. Codul Napoleonic al Principatului Monaco și al Bisericii Romano-Catolice a impus să aibă loc două ceremonii: una civilă și una religioasă. Astfel, întregul Palat de Monaco a fost redecorat pentru prima ceremonie, care urma să fie urmată de o recepție pentru 3.000 de cetățeni din Monaco.

Actrița americană Grace Kelly și Prințul Rainier de Monaco în timpul ceremoniei lor din Monaco

Între timp, Catedrala Sfântul Nicolae a trebuit să fie pregătită pentru ceremonia religioasă, care urma să fie supravegheată de episcopul de Monaco, Gilles Barthe, și urmărită la televiziunea internațională de aproximativ 30 de milioane de persoane. Mireasa a sosit într-o rochie demnă de o prințesă, alcătuită din 300 de metri de dantelă belgiană veche și 150 de metri de mătase, tafta și tul.

Cele 36 de croitorese au avut nevoie de șase săptămâni pentru a realiza această rochie superbă, care avea un decolteu înalt, mai multe jupoane și perle antice. După ceremonie, tinerii căsătoriți au plecat într-o croazieră de șapte săptămâni, pe un iaht de 147 de picioare numit Deo Juvante II, un cadou de la Aristotle Onassis.

Nu se știe cât a costat această zi grandioasă, însă se presupune că a fost vorba de zeci de milioane de euro, doar rochia lui Grace ridicându-se la prețul de 80.000 de lire sterline.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre