Cele mai urâte momente din viața Reginei Elisabeta. A făcut un gest îngrozitor la moartea prințesei Diana

Cele mai urâte momente din viața Reginei Elisabeta. A făcut un gest îngrozitor la moartea prințesei Diana
În cei 70 de ani de domnie, regina Elisabeta a II-a a recunoscut că a făcut greșeli, netrecute cu vederea de către opinia publică din Marea Britanie. Suvernana a mărturisit, în urmă cu câțiva ani, că a avut de învățat din aceste experiențe.

Una dintre cele mai mari gafe pe care Regina le-a făcut vreodată a fost modul în care a gestionat moartea Prințesei Diana. Prima declarație publică după moartea Prințesei Diana a venit la cinci zile după tragicul eveniment, scrie cheatsheet.com.

„Nimeni care o cunoștea pe Diana nu o va uita vreodată. Milioane de oameni care nu au cunoscut-o, dar au simțit că o cunosc, și-o vor aminti” , a spus Regina Elisabeta a II-a, la câteva zile după decesul îndrăgitei prințesei de Wales. Acest lucru a reușit să îndrepte cât de cât situația neplăcută prin care regina nu a reacționat imediat la moartea Dianei.

O altă greșeală pe care a comis-o suverana a fost legată de retragerea titlului de Alteță Regală pentru Lady Di. După divorțul prințesei de Charles, regina i-a retras titlul de Alteță Regală.

Fiind, la acea dată, una dintre cele mai îndrăgite figuri ale Casei Regale britanice, acest gest i-a supărat pe cetățeni, care au fost dezgustați de decizia Reginei. Dându-și seama de eroare făcută, la moartea Dianei, Regina Elisabeta a II-a a permis ca pe sicriul fostei nurori să stea steagul regal.

Marea de flori din fața palatului Buckingham pentru Lady Diana

O mamă absentă pentru Charles

Aceeași publicație scrie că Regina a fost o mamă absentă pentru Prințul Charles. Îndatoririle regale au făcut-o să uite cât de importantă este prezența unei mame în viața unui tânăr. Totuși, Regina a avut grijă să fie alături de nepoții și strănepoții săi, recuperând astfel timpul pierdut în tinerețe.

La începutul domniei sale, suverana a dat impresia unui om distant, chiar rece față de public. Totul s-a schimbat atunci când Regina a transformat emisiunea anuală de Crăciun. A invitat prin intermediul ecranului cetățenii britanici în casa ei. Barierele dintre cetățeni și Palatul Buckingham s-au rupt, notează shtiu.ro.

La un pas să fie împușcată

Conform The New York Times, o altă greșeală care ar fi putut să îi fie fatală a fost făcută de regină. Atunci când nu putea dormi, îi plăcea să meargă la o plimbare în jurul Palatului Buckingham.

Într-o dimineață, aceasta a uitat să le spună gardienilor că iese la plimbare și unul dintre ai a fost la un pas să o împuște crezând că este un intrus în Palatul Buckingham.

Când și-a dat seama că este Regina Elisabeta a II-a, bărbatul a spus: „La naiba, Maiestate, aproape că te-am împușcat!”. Din fericire, regina a fost înțelegătoare și a replicat: „Este în regulă. Data viitoare o să sun în prealabil ca să nu fii nevoit să mă împuști.”

Regina Elisabeta a II-a a murit la vârsta de 96 de ani, la Castelul Balmoral din Scoţia, pe 8 septembrie. Funeraliile celui mai longeviv monarh din lume vor avea loc luni, 19 septembrie.