Simona Ionescu / Redactor Șef

CEO-ul Twitter își scoate la licitație primul mesaj pe platformă. Ce sumă fabuloasă cere

CEO-ul Twitter își scoate la licitație primul mesaj pe platformă. Ce sumă fabuloasă cere
CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, scoate la licitație primul său mesaj pe platforma. Suma pe care o cere este de-a dreptul fabuloasă, mai ales că vorbim de un mesaj virtual, care nu se poate cuantifica.

Primul mesaj publicat pe Twitter este scos la licitaţie de şeful reţelei de socializare, Jack Dorsey, care l-a listat pe un site ca unică semnătură digitală. Mesajul „just setting up my twttr” (îmi instalez twitter) a fost trimis de pe contul lui Dorsey, în martie 2006. Tweetul este vândut ca un simbol NFT. Acesta este un simbol digital unic ce verifică autenticitatea și proprietatea entităților digitale, cum ar fi arta, desenele și muzica. 

Deținerea de NFT-uri este înregistrată pe un blockchain, „un registru digital similar cu rețelele care stau la baza bitcoinului și a altor criptomonede. Dorsey a postat pe Twitter un link către site-ul Valuables vineri. Site-ul explică faptul că orice tweet-uri care sunt cumpărate vor continua să fie difuzate pe Twitter. Însă cine le cumpără obține „un certificat digital al tweet-ului, unic deoarece a fost semnat și verificat de creator” folosind criptografie.

Primul mesaj publicat pe Twitter costă o avere. Și nu este singurul scos la licitație

Primul mesaj publicat pe Twitter și scos la licitaţie a pornit de la prețul de 100.000 de dolari pe platforma Valuables. În urma anunțului făcut de Dorsey pe Twitter, mesajul a ajuns la fabuloasa sumă de 2,5 milioane de dolari. Până în prezent, cea mai mare sumă este oferită de Sina Estavi, CEO-ul Bridge Oracle. 

În ceea ce privește motivul pentru care cineva ar plăti pentru a deține un tweet, Valuables explică: „Deținerea oricărui conținut digital poate fi o investiție financiară, are valoare sentimentală și poate crea o relație între colecționar și creator”. O mulțime de alte tweet-uri (mesaje pe platformă) sunt în prezent la licitație. Printre ele, un meme cu regele leu postat de Elon Musk. Acesta a fost licitat până acum pentru 3.500 de dolari.

Foto: Facebook

Atac cibernetic la Agenția Europeană a Medicamentului. Cine e de vină

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre