Chifle cu cremă de brânză şi somon afumat

Chifle cu cremă de brânză şi somon afumat
Liana Sabău a preparat o cremă de brânză mai specială pe care a servit-o cu avocado şi somon afumat.

Știați că somonul este bogat în acizi grași Omega 3? Corpul omenesc nu produce aceşti acizi, motiv pentru care ei trebuie preluaţi în mod regulat din alimentaţie. Somonul mai conţine şi aminoacizi esenţiali, care ajută la menţinerea masei musculare, dar şi proteine, care susţin un nivel al metabolismului care permite pierderea în greutate. În plus, somonul conține proteine, vitamine și minerale care reduc semnificativ riscul anumitor boli și ameliorează multe simptome neplăcute.

Dar în afara faptului că este sănătos, este și foarte gustos, carnea de somon putând fi folosită în preparate diverse. Rețeta, dezvăluită pe blogul culinar Pe masa din bucătărie, e un adevărat deliciu. Cu aceste ingrediente au fost umplute chifle kaizer proaspete şi crocante, presărate cu mac şi susan. În continuare, vă prezentăm rețeta pentru a prepara patru porții, ideale pentru micul dejun. Opțional, puteți folosi și altfel de produse de panificație, după preferințe.

Ingrediente pentru chifle cu cremă de brânză şi somon afumat

250g brânză proaspătă,

200g smântână,

125g somon afumat Ocean Fish,

sucul de la 1 lămâie,

2 cepe verzi,

1 legătură de mărar,

1/2 avocado, sare şi piper din râşniţele Kotanyi

Mod de preparare

Se amestecă brâza cu smântâna şi se amestecă. Se taie somonul afumat bucăţi mici.  Se curăţă şi se toacă ceapa verde. Somonul şi ceapa verde se adaugă la compoziţia de brânză. Se sărează şi se piperează după gust. Se curăţă mărarul, se spală şi se toacă. Se păstrează câteva fire pentru decor.

Se adaugă la compoziţia de brânză. Se taie bucăţi pulpa de la 1/2 de fruct de avocado şi se aşează într-un bol; se stropeşte cu suc de lămâie şi se amestecă bine. Se adaugă apoi cuburile de avocado la crema de brânză. Se serveşte crema pe specialităţi de pâine albă (chifle kaizer, bagheta, ciabatta).

Sursa: Chifle cu crema de branza si somon afumat