Chifle din făină integrală cu mărar

Chifle din făină integrală cu mărar
Făina integrală este considerată cea mai sănătoasă pentru organism, de aceea nu trebuie evitată. A face pâine în casă e distractiv și sănătos.

Vă prezentăm rețeta unor chifle care  pot fi folosite deopotrivă în loc de pâine, sau care, ele în sine, constituie un aperitiv. Surpriza din ele e mărarul, plantă aromatică menită să schimbe un aluat banal de pâine într-un fel senzațional.

Ingrediente:

400 – 450 gr făină,1 linguriță de sare, chiar două, dacă vă place pâinea mai sărată, 2 linguri ulei, 300 ml apă, 10 g drojdie proaspătă, un mănunchi de mărar proaspăt, fulgi de ovăz pentru a-i presăra deasupra.

Mod de preparare:

Se amestecă ingredientele uscate. În puțină apă călduță din cantitatea pregătită punem drojdia și o dizolvăm, adăugăm uleiul și câte puțin o turnăm peste făina pregătită. Frământăm bine aluatul până vom obține o cocă netedă. Într-un vas uns cu ulei punem aluatul, îl acoperim cu peliculă alimentară, deasupra învelim cu un prosop și punem vasul la loc cald să se odihnească și să crească până ce își dublează volumul.

Dupa ce aluatul s-a odihnit se întinde o foaie mai groasă, peste care se adaugă mărarul tocat mărunt. Aceasta se adună și se frământă puțin, apoi se împarte în opt părți egale. Din fiecare parte modelăm câte o chiflă (bilă).

Chiflele se coc în tava tapetată cu hârtie și unsă cu ulei. Înainte de a le pune în cuptor, lăsăm chiflele să se odihnească în tavă cel puțin 20 de minute, după care se coc 25 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C. Înainte de a le pune în cuptor, le ungem cu ulei și apă și le presăram cu fulgi de ovăz.

Gala premiilor UNITER, în ziua echinocțiului

Sursa: Bunica.md

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp