O combinație surprinzătoate între dovleac, brânză de oaie și cartofi. Este  un preparat ușor de făcut, dar foarte gustos.

Chiftele cu brânză de oaie

Se fac chiftele din fasole boabe, din pește, din cartofi. Iată și o rețetă de toamnă, cu dovleac și brânză de oaie.

Ingrediente

  • 250 g dovleac
  • 250 g cartofi
  • 1 ceapă
  • 2 ouă
  • 3-4 linguri făină
  • 100 g brânză de oaie, rasă
  • câteva fire de pătrunjel verde tocat
  • ulei, pentru prăjit
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  • Cureţi dovleacul, ceapa şi cartofii, le dai prin răzătoarea mare şi le pui la scurs într-o strecurătoare.
  • După ce s-au scurs bine, le amesteci cu restul ingredientelor şi condimentezi cu sare şi piper, după gust.
  • Încingi ulei într-o tigaie, iei câte o lingură din compoziţia obţinută, formezi chifteluţe şi le prăjeşti pe ambele părţi până prind o crustă aurie. Gata!

Dulceaţă de gogonele.  Rețetă inedită

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri