Ați încercat să faceți dulceață de gogonele? Uite o rețetă inedită din pătlăgele!

Dulceaţă de gogonele.  Rețetă inedită

Gospodinele noastre fac dulceață de ceapă, de ardei iuți, de roșii, de vinete, dar și de gogonele. Sunt foarte interesante și gustoase. Pentru a face această rețetă aveți nevoie de aproximativ 50 pătlăgele verzi de dimensiuni mici.

Ingrediente

  • 200 ml apă
  • 500 g zahăr
  • 50 pătlagele verzi de dimensiuni mici
  • 3-4 linguri zeamă de lămâie
  • câteva picături esență de vanilie sau 1 plic de zahăr vanilat.

Mod de preparare

  • Gogonelele se spală și li se taie un capac mic, în jurul cotorului. Se golesc de semințe, cu ajutorul unei codițe de linguriță.
  • Se opăresc în apa care fierbe, timp de 4-5 minute, de trei ori. Se scot și se pun cu partea tăiată în jos, să se scurgă bine.
  • Apa, zahărul și zeama de lămâie se pun la fiert, până se obține un sirop bine legat. Se adaugă pătlăgelele și se continuă fierberea, la foc mic, încă 25-30 minute, adunând din când în când spuma care se formează la suprafață. Spre final, se adaugă esența de vanilie.
  • Dulceața de pătlagele verzi se pune fierbinte, în borcanele spălate și sterilizate. Pentru un gust și mai bun, pătlagelele se pot umple cu miez de nucă, ghimbir și fâșii din coajă de lămâie sau de portocală.
  • Se poate servi cu pâine proaspată sau se poate folosi la creme și prăjituri. Sursa: culinar.ro

Liviu Vârciu, declarații emoționante despre copii. Poze de colecție

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri