O ciorbă cu cuburi de gheață, bună pe caniculă. Încercați această rețetă simplă

O ciorbă cu cuburi de gheață, bună pe caniculă. Încercați această rețetă simplă
Una dintre cele mai vechi ciorbe rusești, Okroshka, care este o minune pentru zilele de vară, este tot ce aveți nevoie pentru a face față caniculei. Iată cât de repede se prepare această rețetă.

Dacă în trecut minunata ciorbiță rusească se făcea cu Kvass, o băutură fermentată obținută din apă și pâine veche de secară, rețeta a mai suferit transformări. Dacă mai puneți și câteva cuburi de gheață în ciorbă, cei care vor gusta vor fi cu adevărat impresionați.

Ingredientele necesare pentru o rețetă perfectă

Ingredientele de care aveți nevoie pentru o ciorbă rusească ca în vremurile vechi sunt următoarele: 2 cartofi, 2 castraveți ,100 g ridichi, 2 legături de ceapă verde, o legătură de mărar, 3 ouă la temperatura camerei, 300 g carne de vită fiartă. Vă mai sunt necesari 450 ml kefir, la temperatura camerei, 300 ml apă rece, ½ lămâie, sare, piper negru măcinat.

Ciorba rece ruseasca, o minune pentru zilele de vară

Mod de preparare

Primul lucru în prepararea ciorbiței este să spălați castraveții, apoi să îi tăiați în cubulețe mici. Spălați bine ridichiile, tăiați cozile și tăiați în cuburi mici. Ceapa fin se toacă cât mai fin și la fel se procedează cu mărarul. Fierbeți bine carnea de vită, apoi tăiați în bucățele mici.

Ouăle se vor fierbe tari, se vor lăsa la răcit, apoi se vor tăia în cubulețe mici. Curățați cartofii de coajă, apoi tăiați-i tot în cuburi mici.  Secretul pentru ca această ciorbă să iasă ca la carte este faptul că toate legumele vor fi tăiate la aceeași dimensiune. Legumele, carnea și ouăle se vor pune într-un bol mare și se vor amesteca foarte bine.

Turnați peste acestea kefirul, amestecați din nou foarte bine, apoi puneți apă rece și zeama de lămâie. Condimentați cu sare și piper negru, apoi amestecați încă o dată. Dacă ciorba vi se prea mult prea groasă,  mai adăugați apă, pentru a ajunge la consistența dorită. Veți fi apreciați pentru tot efortul depus, iar familia și prietenii vor mai cere încă o porție.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre