Simona Ionescu / Redactor Șef

Clătită în varianta asiatică a shaormei. Rețeta japoneză în care folosești ce ingrediente vrei

Clătită în varianta asiatică a shaormei. Rețeta japoneză în care folosești ce ingrediente vrei
Okonomiyaki înseamnă ceva de genul: „Folosește ce vrei și prăjește totul!”. Este un fel de clătită japoneză.

Clătita japoneză Okonomiyaki este varianta asiatică a shaormei „cu de toate” și vă recomandăm să o asumați ca atare, la fel cum niponii o prepară cu tot ce găsesc prin bucătărie. Este o mâncare rapidă, sățioasă, care ține foarte bine loc de fel principal la prânz sau la cină. Ingredientele rețetei de clătită japoneză sunt suficiente pentru o clătită mare sau două mici, în funcție de tigaia pe care o folosiți.

Ingrediente pentru Okonomiyaki

75 g de făină de grâu

1 ou

200 g de căpățână de varză – tăiată grosier

½ linguriță de sare

1 linguriță de ghimbir murat – tocat grosier

1 tulpină de ceapă de primăvară – tăiată felii (folosiți jumătate în amestec și restul ca garnitură)

1 morcov ras

7 – 8 felii de șuncă, bacon sau chiar slănină (dacă nu aveți, puteți folosi cu succes salam uscat)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina 👩🏼‍🍳 (@gode_greier)

Mod de preparare

Puneți făina de grâu într-un bol și adăugați ouăle. Se amestecă până se omogenizează și apoi se adaugă restul ingredientelor ( adică varza tăiată grosier, ghimbirul murat, morcovul dat pe răzătoarea mare). Amestecați apoi bine. Dacă simțiți că aluatul e prea gros, adăugați puțină apă, pentru a obține o consistență agreabilă, ceva mai densă decât aluatul nostru tradițional pentru clătite.

Prăjiți șunca și acoperiți-o apoi, în tigaie, cu aluatul de clătite japoneze preparat anterior. Gătiți Okonomiyaki timp de 3 – 4 minute pe o parte înainte de a o întoarce și de a o găti alte 3 – 4 minute pe cealaltă parte, până când clătita devine aurie și bine coaptă. Se unge cu un sos condimentat sau cu mai multe, la alegere, de exemplu ketchup și maioneză, și puneți deasupra restul de ceapă de primăvară, fulgi de chilli și ce mai vă inspiră din condimentele din bucătărie.

Dacă aveți în zonă magazine cu specific asiatic, puteți achiziționa de acolo sosuri specifice care vor da un plus de savoare acestui preparat foarte iubit în Japonia.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre