Nimic complicat, dar combinația de gusturi contează foarte mult. Banalele clătite, pe care le facem cu gem când ne este poftă de de ceva dulce, pot fi umplute cu pește și cremă de brânză. Un aperitiv spectaculos.

Un altfel de clătite. Cu somon și cremă de brânză

Banalele clătite pot fi un desert gustos, umplute cu gem. Dar, cu somon și cremă de brânză, pot deveni un aperitiv apreciat la mesele festive. Inivitații vor fi încântați.

Ingredinte

  • 4 ouă;
  • 500 ml de lapte;
  • ¼ linguriță de sare;
  • 50 ml de ulei;
  • 1 lingură de zahăr;
  • 1 praf de bicarbonat de sodiu;
  • 170-190 gr de făină;
  • 300 gr de pește roșu slab sărat;
  • 3 linguri de maioneză;
  • 300 gr de cremă de brânză;
  • 1 linguriță de ierburi italiene (sau busuioc proaspăt/uscat);
  • 50 gr de pătrunjel sau mărar.

Mod de preparare

  • În vasul cu ouă, adăugați lapte, zahăr, sare, bicarbonat, ulei și amestecați bine cu telul, până la omogenizare.
  • Turnați ½ din compoziția de lapte și ouă într-un vas, iar în compoziția rămasă, adăugați făina și amestecați, până la omogenizare, să dispară toate cocoloașele.
  • Turnați laptele cu ouă rămas și amestecați din nou cu telul un aluat omogen.
  • Ungeți tigaia cu ulei (doar înainte de prima clătită), o înfierbântați, turnați aluat, îl repartizați și coaceți clătitele pe ambele părți. Deoarece umplutura este cu pește, faceți clătitele puțin mai groase decât de obicei.
  • Amestecați maioneza cu crema de brânză și ierburi italiene sau busuioc proaspăt/uscat.
  • Curățați peștele de piele și îl tăiați felii.
  • Mărunțiți verdeața.
  • Așezați o clătită pe tocător, o ungeți cu 2 lingurițe de cremă, presărați pătrunjel și adăugați pește.
  • Acoperiți peștele cu marginea clătitei, rulați o dată, pliați părțile laterale și continuați să rulați. Gata! Sursa: retete-usoare.info

Știați? Iuliana Tudor voia să fie fotomodel. A studiat Dreptul, dar a ajuns vedetă

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri