Clătitele sunt excelente pentru micul dejun sau ca o gustare între mese. Le poți umple și cu brânză sărată sau dulce.

Clătite umplute cu brânză. Rețetă simplă

Clătitele umplute cu brânză sunt foarte uşor de preparat.

Ingrediente pentru clătite

  • 3 ouă
  • 250 ml lapte
  • 100 g făină
  • 2 linguri unt, topit
  • ½ linguriţă sare
  • unt sau ulei.

Ingrediente  pentru umplutură

  • 450 g brânză, mărunţită
  • 2 ouă
  • 50 g zahăr
  • 2 linguriţe esenţă de vanilie
  • ½ linguriţă sare.

Mod de preparare

Într-un bol, mixezi ouăle cu laptele, untul topit, făina şi sarea. Ungi o tigaie cu puţin unt sau ulei.

Torni câteva linguri de aluat până acoperi toată suprafaţa tigăii. Rumeneşti clătitele pe ambele părţi până devin aurii. Le scoţi pe o hârtie de copt.

Mixezi brânza cu ouăle, zahărul, esenţa de vanilie şi sarea. Ungi fiecare clătită cu câte 2 linguri din acest amestec, apoi le rulelzi cu grijă.

Le mai rumeneşti încă 1-2 minute pe fiecare parte în tigaie. Serveşti cât sunt calde.


Cum se prepară cea mai bună varză cu carne la ceaun

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp