Simona Ionescu / Redactor Șef

Clătite umplute cu brânză. Rețetă simplă

Clătite umplute cu brânză. Rețetă simplă
Cine nu iubește clătitelele? Cu gem, dulceață, ciuperci, legume sau cu brânză? Cu de toate pentru că sunt un desert gustos și sățios, se fac repede și sunt ieftine.

Clătitele sunt excelente pentru micul dejun sau ca o gustare între mese. Le poți umple și cu brânză sărată sau dulce.

Clătite umplute cu brânză. Rețetă simplă

Clătitele umplute cu brânză sunt foarte uşor de preparat.

Ingrediente pentru clătite

  • 3 ouă
  • 250 ml lapte
  • 100 g făină
  • 2 linguri unt, topit
  • ½ linguriţă sare
  • unt sau ulei.

Ingrediente  pentru umplutură

  • 450 g brânză, mărunţită
  • 2 ouă
  • 50 g zahăr
  • 2 linguriţe esenţă de vanilie
  • ½ linguriţă sare.

Mod de preparare

Într-un bol, mixezi ouăle cu laptele, untul topit, făina şi sarea. Ungi o tigaie cu puţin unt sau ulei.

Torni câteva linguri de aluat până acoperi toată suprafaţa tigăii. Rumeneşti clătitele pe ambele părţi până devin aurii. Le scoţi pe o hârtie de copt.

Mixezi brânza cu ouăle, zahărul, esenţa de vanilie şi sarea. Ungi fiecare clătită cu câte 2 linguri din acest amestec, apoi le rulelzi cu grijă.

Le mai rumeneşti încă 1-2 minute pe fiecare parte în tigaie. Serveşti cât sunt calde.


Cum se prepară cea mai bună varză cu carne la ceaun

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre