Compotul de fructe uscate ține COVID-ul departe. Rețeta cu care vă întăriți sistemul imunitar

Compotul de fructe uscate ține COVID-ul departe. Rețeta cu care vă întăriți sistemul imunitar
Faceți parte din categoria celor îndrăgostiți de compoturi? Ce spuneți de unul din fructe uscate, mai puțin cunoscut? Încercați și veți vedea diferența.

Până acum ați încercat doar compoturile din fructe proaspete și zemoase? În anotimpul rece, cele din fructe uscate vă vor încânta, cu siguranță și vor da organismului tot ce are nevoie pentru a funcționa la capacitate maximă.

Compotul de fructe uscate ține COVID-ul departe. Rețeta cu care vă întăriți sistemul imunitar

Pentru a obține un compot din fructe uscate care să vă meargă la suflet și să ajute să fiți sănătoși, aveți nevoie de 500 g fructe uscate (mere, caise, prune, pere), 1 litru de apă și 50-100 g zahăr (chiar și cocos), câteva picături de esență de mentă.

Mod de preparare

Puneți toate fructele pentru câteva ore în apă, adăugați zahărul, apoi le lăsați să fiarbă până constatați că devin moi. Pentru un gust extraordinar dar și pentru diversitate și culoare, puteți să adăugați și merișoare sau stafide. Ulterior, luați fructele de pe foc și puneți câteva picături de esență de mentă. Compotul se lasă la răcit. Se poate consuma la temperatura camerei sau rece, de la frigider.

Beneficiile fructelor uscate

Potrivit oamenilor de știință, odată ce veți începe să consumați fructe uscate, înseamnă mai mulți nutrienți pentru organism. Pentru că acestea sunt o sursă extraordinară de magneziu și potasiu. În cazul în care vă plac stafidele, acestea au rolul de a preveni stresul oxidativ dar și inflamațiile pancreasului.

Fructele uscate de goji întăresc sistemul imunitar

Dacă aveți sistemul imunitar scăzut, fructele uscate de goji vă vor veni urgent în ajutor, fiind o bogăție de fier, vitaminele A și C. De asemenea, acestea sunt excelente pentru înlăturarea depresiei și a anxietății. Problemele cu constipația vor fi definitiv uitate dacă veți apela la prune uscate, care sunt considerate cel mai bun laxativ natural.

Nu în ultimul rând, curmalele uscate sunt recomandate femeilor însărcinate, fiind utile în travaliu. Chiar dacă sunt bogate în zahăr, fructele uscate pot fi consumate și de diabetici.

Sursă foto: doc.ro