Costi Ioniță intervine în scandalul manelelor la BAC. Mesaj pentru elevi

Costi Ioniță intervine în scandalul manelelor la BAC. Mesaj pentru elevi
Românii ascultă manele, iar unii din cei mai activi fani sunt copiii și adolescenții. Tinerii nu s-au sfiit să ceară ca versurile cântecelor preferate să apară în programa școlară.

Ceea ce a postat pe Facebook nu e deloc cum se așteptau: Costi Ioniță intervine în scandalul manelelor la BAC și are un mesaj direct și dur pentru adolescenți: „Lăsați tâmpeniile”.

Totul a pornit după ce un grup de elevi din România și-a exprimat dorința de a studia, pentru Bacalaureatul la Limba și Literatura Română, versurile scrise de Costi Ioniță. Asta în loc de operele prevăzute în programă. Solicitările lor au devenit virale. Celebrul manelist nu s-a putut abține și le-a transmis un mesaj în care și-a spus părerea despre această inițiativă.

Amintim că în ultimele zile, înainte de prima probă a Bacalaureatului, pe Internet a devenit viral un model de subiect bazat pe cele mai în vogă personaje din showbiz-ul românesc de la noi din țară, Selly, Tzanca Uraganu și Jador. Și, evident, pe versurile pe care le cântă aceștia. Dacă subiectul ar fi fost pe bune, liceenii ar fi trebuit să răspundă următoarelor întrebări: de ce s-a lăsat Abi Talent de școală, ce piese are trupa 5GANG ori să prezinte o trăsătură a lui Luis Stan, supranumit „regele TikTok-ului”.

Moara cu noroc în ritm de trap

Dorința tinerilor nu e nouă. Prin 2017, un tânăr, Mihai Preda, a făcut o melodie inspirată dintr-un text din programa școlară. „Moara cu noroc” se numește piesa de trap care, culmea, le-a și picat la Bac elevilor în acest an. Iată cum începe piesa compusă de Psihotrop ( Mihai Preda) și care are peste 1,4 milioane de vizualizări.

„Ioan Slavici făcea pe nebunu’. / În 1881 / S-a gândit să scrie „Moara cu noroc”, / O nuvelă psihologică, da’ el nu-i psiholog. / Nu! El era scriitor”. De fapt, acesta a făcut o întreagă serie de piese inspirate din curriculă. Cu masajul clar: „Pentru o mai bună înțelegere a materiei de Bacalaureat, recomand citirea integrală a operelor din programa școlară”.

Costi Ioniță intervine în scandalul manelelor la BAC

Costi Ioniță nu e deloc flatat de faptul că tinerii de azi vor să-i studieze versurile la școală. Le transmite răspicat să lase prostiile și să se pună să învețe. Amintim că anul trecut în România s-au înregistrat cele mai slabe rezultate la examenul maturității în ultimii șapte ani.

”Ei și-ar fi dorit să studieze piesele mele în detrimentul marilor opere. Eu vă spun un lucru, eu i-am studiat și vă sugerez să lăsați tâmpeniile și să-i studiați. Oriunde m-am dus în această lume m-am mândrit că fac parte din acest minunat popor”, le-a transmis Costi Ioniță liceenilor pe Facebook.

Costi Ioniță a mărturisit că, dacă ar fi fost și el copil din nou, poate că nici el nu și-ar fi dorit să îi studieze pe Slavici, Caragiale, Eminescu sau Creangă. Însă acum este mândru de neamul românesc și de comorile poporului nostru, operele literare.

Artistul le-a urat succes la Bacalaureat elevilor și i-a îndemnat să studieze operele aflate în programă, amintindu-le că dacă au carte, au și parte.

Sursa foto: Facebook

Un român susține că Prințul Charles e tatăl său. Are și test ADN