Legumele la grătar nu numai că sunt delicioase, dar sunt și extrem de sănătoase, întrucât nu folosim ulei la coacerea lor, ci le combinăm cu un sos picant de usturoi.

Pentru această rețetă folosim legume de sezon: dovlecei, vânătă, ardei, ciuperci, roșii și desigur, alături de niște creveți picanți cu usturoi și sos de soia. Aceste legume reprezintă o garnitură excelentă pentru pește și carne.

Ingrediente:

Vom folosi legumele de vare le iubim. De exemplu: 1 vânătă, 1 dovlecel, 5 ciuperci, 2 roșii.

Creveți:

400 gr de creveți, 4 linguri ulei de măsline, 3 linguri suc de lămâie, 2 căței usturoi, 3 linguri sos de soia, piper și sare după gust, jumătate de linguriță  boia de ardei dulce.

Sos:

40 ml ulei de măsline, pătrunjel, sare după gust, 20 ml apă. Amestecăm ingredientele.

Preparare:

Mai întâi pregătim legumele. Legumele spălate le tăiem fâșii sau roți. Le coacem pe rând pe tigaia grill la foc mediu, pe ambele părți. Le aranjăm pe un platou și le stopim cu sosul pregătit. Pentru prepararea sosului nu trebuie decât să amestecați toate ingredientele amintite.

Pentru pregătirea creveților, dacă sunt din cei congelați, trebuie să știți cp durata va fi scurtă, întrucît creveții înghețați sunt deja prelucrați termic. Vom pune mai întâi  creveții în apă rece să se înlăture gheața. Vom turna ulei de măsline pe tigaia grill. Vom pune creveții. Îi vom amesteca periodic (timp de 3 minute).

Tot aici vom pune usturoiul strivit. Îi mai călim vreo 2 minute, după care adăugăm sucul de lămâie și sosul de soia. Adăugăm boia de ardei, sare și piper după gust și amestecăm pentru ca ingredientele să acopere creveții. Asta e tot. Creveții astfel preparați se servesc alături de legumele preparate anterior.

Sursa: Bunica.md

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri