Cum faci chec aperitiv. Poți pune șuncă sau parizer

Cum faci chec aperitiv. Poți pune șuncă sau parizer
Checul aperitiv arată spectaculos, dar se face cu ce ai prin frigider. Poți pune șuncă, cârnați sau parizer. Este o rețetă simplă care se face repede și care este un aperitiv pentru mesele festive ori la picnic.

Dacă nu mai aveți idei pentru un aperitiv care să fie și gustos și arătos, deschideți frigiderul. Dcă nu aveți șuncă, sunt bune și parizerul și cârnăciorii. Dacă nu găsiți cașcaval în frigider, ete bună și brânza.

Chec aperitiv. Rețeta

Chec aperitiv este una din cele mai banale, dar rezultatul este savuros pe care îl putem mânca atât pe post de aperitiv la o masă cu prietenii, la o masă festivă, la micul dejun, în pachețel sau la picnic.

Pentru a pregăti un chec aperitiv avem nevoie de o șuncă slabă, șuncă de Praga sau jambon, de bună calitate. Dacă nu aveți în frigider, este bun și parizerul ori cârnați.

Ingrediente

  • 300 g șuncă tăiată cuburi
  • 300 g cașcaval ras
  • 4 ouă crude
  • 4 ouă fierte de consistentă tare
  • 40 g smântână grasă
  • 60 g făină
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • verdețuri (1/4 legătură mărar și 1/4 legătură pătrunjel).

Mod de preparare

Tăiem șunca în cuburi, apoi curățăm ouăle fierte și le tocăm în cuburi de mărime mică-medie.

Radem cașcavalul, tocăm verdeața, apoi mixăm ouăle până devin o spumă și își dubleză volumul. Turnăm peste ouă smântâna, amestecăm, punem sare și piper și amestecăm.

Incorporăm în compoziția de ouă, făină, șuncă, cașcaval, ouăle fierte și verdeața. Amestecăm bine, până se omogenizează compoziția. O punem într-o tavă de chec unsă și tapetată cu hârtie de copt și coacem 35-45 minute în cuptorul preîncălzit la 180°C.

Alte ingrediente

La această rețetă, puteți adăuga orice altceva vă place: brânză, ciuperci, măsline, ceapă verde, ardei gras roșu, toate tocate mărunt.

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp