Dovleacul conţine vitamina A, antioxidanţi, anti-inflamatori, compuşi antifungici şi este ingredientul ideal pentru catifelarea pielii şi tratarea rozaceei sau a roşeţii. De asemenea, dovleacul are beta-caroten care încetineşte îmbătrânirea pielii prin protejarea colagenului natural al acesteia, arată medicii.
Pe de altă parte, mierea are numeroase beneficii: hidratează puternic, reîntinereşte pielea, previne apariţia coşurilor a eczemelor datorită conţinutului de aminoacizi şi enzime. Folosiți mierea și dovleacul împreună.
Mască de față hidratantă
Mod de preparare: într-un bol amestecaţi un sfert de ceaşcă de piure de dovleac şi o lingură de miere, până se omogenizează. Pasta se aplică pe pielea curățată şi lăsată umedă. Se lasă să acţioneze timp de 20 de minute, după care se îndepărtează, clătind cu apă călduță.
Pielea va rămâne catifelată, curată şi hidratată. Aplicaţi masca o dată pe săptămână sau de fiecare dată când pielea este roşie sau iritată. Pentru un efect suplimentar de întinerire, adăugați amestecului 2 – 3 picături de ulei extra virgin de măsline.
Scrub hrănitor
Înainte de aplicare măștii puteți curăța fața cu un scrub natural preparat tot în casă. Folosiți ulei din sâmburi de migdale, presat la rece. Îl găsiți la magazinele naturiste. Sâmburii de migdale conţin magenziu, vitamina E, vitamina A, calciu. Sunt ingrediente care hidratează, reduc iritaţiile pielii şi calmează. Pe lângă faptul că protejează pielea de radiaţiile solare şi de efectele lor nocive, dar şi împotriva semnelor îmbătrânirii, folosirea uleiului de migdale pe post de hidratant va lăsa pielea moale şi catifelată.
Mod de preparare: amestecaţi într-un vas o ceașcă de zahăr brun, 100ml ulei de migdale, 2 linguriţe de miere şi o lingură de extract de vanilie, până la omogenizare. După ce aţi făcut duş, masaţi pielea cu acest amestec, insistând pe zonele uscate sau aspre şi apoi clătiţi cu apă călduţă.
Mască pentru un păr ca mătasea
Uleiul de măsline este cunoscut pentru nenumărate proprietăţi benefice asupra frumuseţii, datorită conţinutului ridicat de acizi graşi monosaturaţi şi antioxidanţi. Pentru a avea o podoabă capilară de invidiat, renunțați la măștile scumpe din comerț și preparați-vă, acasă, una.
Mod de preparare: se amestecă trei linguri de ulei de măsline cu o jumătate de ceaşcă de miere. Se aplică amestecul pe toată lungimea părului evitând rădăcina şi se acoperă cu o folie alimentară, apoi se lasă să acţioneze 30 de minute. Ulterior, părul se spală, se şamponează şi se clăteşte bine. Atenție! Masca se folosește înainte de spălarea părului
Mere pentru o piele de bebeluș
Era un proverb: un măr pe zi ține medicul departe. Noi vă recomandăm să beți suc natural de mere. Acesta are un bogat conținut de acizi. În plus, sucul de mere poate degresa pielea fără să o usuce. Acidul acetic acţionează ca astringent şi antisetic ţinând porii curaţi, acidul malic protejează pielea de toxine, iar amilaza, o enzimă exfoliantă ajută la eliminarea celulelor moarte de la suprafaţa pielii.
Mod de preparare: amestecaţi un sfert de ceaşcă de suc de mere (făcut acasă sau cumpărat) cu 4 linguri de hamamelis (n.r. Arbore nord-american, hamamelisul se folosește în scop decorativ și scop medicinal. Din plantă se utilizează scoarţa şi frunzele), după care turnaţi într-o sticlă curată. Aplicaţi pe faţă loțiunea, cu ajutorul unei dischete cosmetice, dimineaţa şi seara după ce v-aţi spălat. Evitați zona ochilor.
Sursa foto: Pixabay / Adina Voicu
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook