Cum se fac cartofii franțuzești

Cum se fac cartofii franțuzești
Este o rețetă pe care o puteți îmbănătăți cu ce mai aveți prin frigider. Cartofii franțuzești este un preparat foarte simplu, ieftin și foarte gustos. În principal, aveți nevie de cartofi, unt, brânză și ouă.

Rețeta de cartofi franțuzești este una foarte simplă și rapidă. Putem fierbe în avans ouăle și cartofii (cu 1-2 zile înainte) și ne rămâne doar să montam preparatul și să-l gratinăm. Va rezulta un preparat gustos și ieftin.

În principiu, straturile de rondele de cartofi fierți alternează cu cele de brânză, amestecată cu un ou proaspăt.

Însă, gospodinele noastre au adăugat ou fiert, bine scăldate de smântână, cașcaval, afumătură.

Ingrediente pentru cartofi franțuzești

Se spălă cartofii și se pun la fiert în coajă, într-o oală cu multă apă și cu 2 linguri de sare. Se lăsă la fiert până ce au fost bine făcuți (se testatează cu furculița). Se scurg bine, se clătesc în mai multe ture de apă rece. Apoi se curăță coaja.

Se unge cu unt o tavă de cuptor, se pune un rând de rondele de cartofi, apoi un rând de brânză sărată, iarăși un rând de rondele de cartofi, apoi brânză amestecată cu ou proaspăt și câteva bucățele de unt. Se pune la cuptorul deja încălzit, circa 30 de minte, până ce se gratinează.

Ce au mai inventat gospodinele pentru cartofii franțuzești

La aceeași rețetă, se mai pot pune și ouă fierte. Se pun ouăle la fiert în apă rece cu sare și se lasă 7-8 minute (cronometrate din momentul în care încep să fiarbă). Se scurg și se răcesc în apă rece care ajută și la decojirea mai ușoară a ouălor fierte.

Se pun două straturi de rondele cartofi cu un strat de rondele de ouă la mijloc. Nu uitați să puneți și sare după gust! Peste ouă, ultimul strat, se pune restul de rondele de cartofi feliați.

Alte gospodine strecoară la mijlocul preparatului afumătură. Toate rețetele sunt delicioase.