Cum se fac cele mai delicioase tagliatelle cu hribi şi mentă

Cum se fac cele mai delicioase tagliatelle cu hribi şi mentă
Iată o reţetă hipocalorică, de dietă, de regim şi de post, atunci când este cazul.  Liana Sabău e cea care ne propune această reţetă de servit la cină, pe blogul său Pe masa din bucătărie.

Ştiaţi că menta şi menta pisicii au o aroma complexă, asociată adesea cu plantele medicinale? Folosirea acestui tip de plante conferă felului de mâncare un gust mai sălbatic, evidenţiind, în acelaşi timp, aroma ciupercilor.

Hribul (Boletus edulis) este o ciupercă de pădure comestibilă, cu piciorul alb, gros și cu pălăria brună-gălbuie. In denumirea populara, hribii sunt cunoscuti sub denumirea de copite, mânătărci sau pitoance. Pe blogul Pe masa din bucătărie găsiţi reţeta cu poze în paşi. Puteţi folosi atât hribi proaspeţi, cât şi hribi conservaţi în oţet, cum am avut eu. Menta le dă o aroma incredibila pastelor.

Ingrediente pentru tagliatelle cu hribi şi mentă

380 g tagliatelle fără ou,
300 g hribi,
3 linguri ulei de măsline extravirgin,
1/2 ardei iute fără seminţe,
1 căţel de usturoi,
1 lingură de mentă verde Kotanyi(sau menta pisicii),
sare si piper,
condimente speciale 5 senses Exotisch Kotanyi

Mod de preparare

Dacă aveţi hribi proaspeţi, îndepărtaţi partea cu pământ de la baza hribilor, curăţaţi-i cu şerveţele umezite în apă şi tăiaţi-i lamele. Noi am folosit un borcan de hribi în ulei de 250g. Doar le-am trecut pe sub un jet de apa rece, le-am mai tăiat puţin, că erau prea mari şi le-am lăsat la scurs.

Pentru a prepara rețeta de tagliatelle cu hribi şi mentă încingeți mai întâi uleiul într-o tigaie şi căleşte foarte puţin usturoiul şi ardeiul iute. Adaugați ciupercile şi sotați-le 5 minute, adăugând sare şi piper, după gust. Pont: cutiuța 5 Senses de la Kotanyi conţine: sare de mare cu aromă de curcuma şi lămâie, mango, chimen negru, chili, trifoi, ghimbir.

Fierbeți al dente tagliatellele în apă clocotită cu un praf de sare, scurgeți-le şi puneți-le în tigaia cu sos; căliți-le apoi, până se întrepătrund toate aromele şi serviți-le aburinde, presărate cu mentă verde de la Kotanyi.

Sursa: Pe masa din bucătărie