Ar trebui să profităm de faptul că tarabele din piețe sunt pline de fructe românești, gustoase și sănătoase. Le puteți mânca proaspete sau să faceți prăjituri delicoase.
Cum se fac găluștele cu caise
Puține gospodine fac acest desert foarte gustos, le prefer pe cele cu prune. Vă propuneți să încercați guluștele cu caise și nu le veți uita niciodată.
Ingrediente
- 1/2 kg cartofi
- 150 g faina
- 1 ou
- 1 lingură de unt
- 8-10 caise mici
- 150 g pesmet
- 5-6 linguri zahăr
- 2 linguri unt pentru pesmet
- un stop esența de vanilie/zahăr vanilat.
Mod de preparare
- Fierbe cartofii curățați și taiați, până când se pătrund usor cu furculița.
- Preseaza cartofii și lasă-i să se răcească, apoi incorporeaza untul, oul și faina.
- Amestecă până se obține un aluat moale, nelipicios. Completează cu faină dacă mai simti nevoia.
- Se topește untul într-o tigaie suficient de adâncă și se pune apoi pesmetul. Amestecă în continuu, până se rumenește. Se ia de pe foc și se adaugă zaharul si esența de vanilie.
- Pune la fiert o cratiță umplută pe jumătate cu apă, la foc mare, cu un praf de sare.
- Spală bine caisele (cât mai mici) și pregătește găluștele astfel: ia o bucată de aluat cât o nucă mare, cu palmele ude, rotunjește-o, apoi aplatizeaz-o cât mai bine.
- Așează caisa în centrul găluștei și apoi acoperă cu aluatul, până ce este complet inconjurată.
Lasa-le la fiert la foc mare până ce găluștele cu caise se ridică la suprafață. - Tăvălește găluștele cu caise prin amestecul de pesmet cu zahăr și lasă-le să se răcorească înainte de a le mânca.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook