Cunoscută sub numele de Gaucho, salata de cartofi braziliană este o mâncare tradițională care își are originea în sudul Braziliei, în zona crescătorilor de vite, gauchos. Este o salată făcută din legume, cu maioneză și mere.

Cum se face salata braziliană de vară

Această rețeta este foarte vă permite să adăugați ce ingrediente doriți. Ați mai putea adaugă ou fier tare, boabe de porumb fiert, bacon prăjit. Dacă vă plac la gust, atunci folosiți cartofi dulci în locul celor normali, sunt mai sănătoși.

Ingrediente

  • 400 g cartofi,
  • 3 morcovi,
  • 1 ceapă,
  • 300 g mazăre la conservă,
  • 1 măr,
  • 200 g măsline verzi,
  • 3 linguri ulei măsline,
  • 5 linguri maioneză,
  • sare, piper.

Mod de preparare

Cartofii și morcovii se curăță, se taie cubulețe și se fierb împreună cu boabele de mazăre, în apă cu sare aproximativ 30 minute. Apoi se lasă la răcit.

Într-un vas se pun cartofii, morcovii fierți, mărul tăiat cubulețe ceva mai mici ca morcovii și cartofii, ceapa tăiată solzișori, maioneză, măslinele, mazărea scursă, sare, piper, ulei.

Ați mai putea adaugă ou fiert tare, boabe de porumb fiert, bacon prăjit sau orice altceva vă place.

Salată se servește rece, cu câteva frunze de pătrunjel presărate deasupra și ornată cu măsline.

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp