A venit vara, iar odată cu ea și perioada vacanțelor în care putem descoperi noi feluri de mâncare, cum ar fi această rețetă de calamari umpluți. Având mai mult timp liber la dispoziție e ideal să încercăm să gătim preparate noi. Dacă vă plac fructele de mare, mergeți repede la un hipermarket și aprovizionați-vă cu calamari.
Calamarii sunt un grup de specii de moluște cefalopode decapode. Calmarii se mănâncă în multe bucătării. Există multe modalități de a pregăti și găti calmarul. Calmarul prăjit este cel mai comun în Marea Mediterană. În Liban și Siria, însă, se servește cu un sos special. Noi prezentăm azi o rețetă specială, de calamari umpluți.
Rețeta Calamari umpluți – Ingrediente
4 calamari întregi, cu cap (300-400 g per bucată)
4 roșii mari
200 g măsline Kalamata fără sâmburi
1 legatură mărar
600 g brânză Feta
400 g orez Basmati
200 g unt cu 82% grăsime
1 salata verde
1 legătură de pătrunjel
100 ml ulei de măsline
zeamă de lămâie sau concentrat
sare și piper
Oregano
pită grecească
rozmarin
3 lămâi
Rețeta Calamari umpluți – Mod de preparare
Se curăță calamarii bine spălați și se scurg. Se pregătește umplutura din brânză, roșii, măsline și mărar, care se toacă și se amestecă bine. Odată preparat amestecul, se umplu calamarii cu acest amestec și se prepară la grătar timp de 20 minute. Pentru a deveni crocanți în exterior, pe întreaga durată a coacerii vor fi unși, folosind o pensulă, cu ulei de măsline.
Sursa: Chefi la cuție
A murit „nevasta lui Ilie Moromete”. O maladie urâtă a ținut-o departe de scenă pe actriță
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook