Cum se prepară cea mai bună rețetă de calamari umpluți

Cum se prepară cea mai bună rețetă de calamari umpluți
Dacă îți plac calamarii și ești în pană de idei ce rețetă să pregătești cu ei, iată cum se prepară cea mai delicioasă rețetă de calamari umpluți!

A venit vara, iar odată cu ea și perioada vacanțelor în care putem descoperi noi feluri de mâncare, cum ar fi această rețetă de calamari umpluți. Având mai mult timp liber la dispoziție e ideal să încercăm să gătim preparate noi. Dacă vă plac fructele de mare, mergeți repede la un hipermarket și aprovizionați-vă cu calamari.

Calamarii sunt un grup de specii de moluște cefalopode decapode. Calmarii se mănâncă în multe bucătării. Există multe modalități de a pregăti și găti calmarul. Calmarul prăjit este cel mai comun în Marea Mediterană. În Liban și Siria, însă, se servește cu un sos special. Noi prezentăm azi o rețetă specială, de calamari umpluți.

Rețeta Calamari umpluți – Ingrediente

4 calamari întregi, cu cap (300-400 g per bucată)

4 roșii mari

200 g măsline Kalamata fără sâmburi

1 legatură mărar

600 g brânză Feta

400 g orez Basmati

200 g unt cu 82% grăsime

1 salata verde

1 legătură de pătrunjel

100 ml ulei de măsline

zeamă de lămâie sau concentrat

sare și piper

Oregano

pită grecească

rozmarin

3 lămâi

Rețeta Calamari umpluți – Mod de preparare

Se curăță calamarii bine spălați și se scurg. Se pregătește umplutura din brânză, roșii, măsline și mărar, care se toacă și se amestecă bine. Odată preparat amestecul, se umplu calamarii cu acest amestec și se prepară la grătar timp de 20 minute. Pentru a deveni crocanți în exterior, pe întreaga durată a coacerii vor fi unși, folosind o pensulă, cu  ulei de măsline.

Sursa: Chefi la cuție

A murit „nevasta lui Ilie  Moromete”. O maladie urâtă a ținut-o departe de scenă pe actriță

Recomandarile noastre