Cum se prepară delicioasa pastă de peşte. Rețetă simplă și rapidă

Cum se prepară delicioasa pastă de peşte. Rețetă simplă și rapidă
Pasta de peşte este o cremă fină care merge la diferite umpluturi. Puteţi face un picnic şi să întindeţi pe nişte tartine această cremă minunată sau puteţi să decoraţi nişte brioşe sau minibrioşe sărate, aşa cum a făcut şi blogerul culinar Liana Sabău.

Blogerul culinar Liana Sabău a încercat mai multe creme pentru minibrioşele ei sărate pe post de aperitiv. Găsiţi mai multe creme, diverse umpluturi şi mai multe detalii pe blogul ei, Pe masa din bucătărie. Dar pasta de pește, o rețetă care se prepară cu succes în bucătăriile românilor de zeci de ani, este preferata ei.

Această cremă aperitiv este foarte simplu de gătit, iar rezultatul e delicios și plin de arome. Nici măcar nu este o rețetă costisitoare. Cele mai multe din ingredientele folosite în rețetă probabil se regăsesc deja în bucătăriile dumneavoastră. În plus,  dacă nu aveți în casă conservă cu pește ton, fără nicio problemă puteți prepara pasta de pește folosind alt sortiment. Doar rețineți că numai tonul conservat are culoarea plăcută, roz. Restul peștilor la conservă, cum ar fi sardinele, au o culoare mai închisă. Însă, chiar și așa, nu vă faceți gust: pasta de pește va ieși de asemenea delicioasă.

Ingrediente pentru pastă de pește

Pentru pastă: 100g unt,
2 gălbenuşuri fierte,
200g ton sau sardele din conservă,
4 linguriţe de muştar,
1 ceapă medie spre mare,
100g şuncă,
doi castraveciori în oţet,
câteva fire de pătrunjel/ţelină,
Pentru decor: câteva felii de lămâie

Mod de preparare

Tonul se pune la scurs.  Ceapa curăţată şi castravetele se dau pe răzătoarea mică, apoi se scurg bine de tot de zeamă. Şunca trebuie să fie mai tare și se mărunțește și ea tot pe răzătoarea mică. Untul se spumeaza împreună cu gălbenuşurile fierte ( care, în prealabil au fost date și ele pe răzătoare, pentru mărunțire), se adaugă apoi muştarul şi tonul bine scurs. În final  se încorporează ceapa, şunca şi castraveții murați, toate date pe răzătoare.

Se amestecă totul bine și gata, pasta de pește e finalizată. Cu această pastă minunată se pot umple minibrioşe, sau poate fi unsă pe felii de pâine. Se decorează suplimentar cu felii de lămâie și verdețurile tocate fin.

Sursa: Pasta de peste