Rețete superdelicioase cu pește. Și Moș Nicolae s-ar linge pe degete

Rețete superdelicioase cu pește. Și Moș Nicolae s-ar linge pe degete
De sărbătoarea Sfântului Nicolae din farfuria românilor nu va lipsi niciodată peștele. Iată două rețete senzaționale care se prepară rapid.

Pe 6 decembrie, de sărbătoarea Sfântului ierarh Nicolae tradiția spune că este dezlegare la pește, ulei și vin.

Rețete superdelicioase cu pește. Și Moș Nicolae se va linge pe degete

Pentru a pregăti un pește la cuptor așa cum scrie la carte, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

– un kilogram de peşte, păstrăv, crap și şalău

– o lămâie

– un fir de praz

– doi morcovi

– o rădăcină de pătrunjel

– patru cartofi

– două linguri cu ulei

– mărar şi pătrunjel verde

– trei căţei de usturoi

– sare şi piper, după gust

Mod de preparare

Primul lucru care trebuie făcut este să curățați cât mai bine peștii, apoi să îi spălați cu multă apă. Tăiați în bucăți puțin mai mari și stropiți cu zeamă de lămâie.

Condimentați cu sare și piper, după gust. Curățați prazul și usturoiul și puneți la călit într-o tigaie. Lăsați câteva minute, stingeți cu apă și lăsați la fiert pentru cinci minute. Scoateți legumele și adăugați apoi morcovii, cartofii pe care îi tăiați sub formă de cubulețe. Puneți și bucățile de pește. Introduceți la cuptor pentru minim 40 de minute. Serviți preparatul cu verdeață pe deasupra.

Ciorbă de pește ca în Delta Dunării

Bătrânii bucătari din Delta Dunării spun că pentru o ciorbă de pește care să nu o uitați niciodată aveți nevoie de mai multe tipuri de pește, dar și apă, sare, ulei, oţet, cartofi, ceapă, ardei gras, ardei iute, roşii, pătrunjel.

Mod de preparare

Puneți la fiert legumele, fără roșii și ardei. Când cartofii sunt aproape gata, se pun și acestea. Se adaugă peștele și se lasă la fiert. Aveți grijă să nu amestecați continuu pentru că acesta se poate rupe. În timp ce ciorba este pe foc, adăugați și oțetul și ulei, cât considerați că este necesar. La final, se adaugă pătrunjelul tăiat mărunt și se lasă oala acoperită. Ciorba se servește cu mujdei de usturoi simplu, sau preparat cu roșii coapte și decojite și ardei iute.

Sursă foto: gustos