Dulceață de lapte sau „dulce de leche” este un preparat dulce și cremos, originar din America de Sud și se poate folosi ca umplutură pentru clătite sau la diverse prăjituri și preparate dulci. Iar cel mai important, se face cu doar două ingrediente.
Ingrediente pentru dulceață de lapte sau „dulce de leche”
Pentru a prepara așa ceva ai nevoie de doar două ingrediente: lapte foarte gras, preferabil lapte proaspăt muls de vacă sau lapte cu 3,5% grăsime de la magazin. Nu iese cu lapte UHT.
1 litru și jumătate de lapte gras,
1250 grame de zahăr tos,
un pliculeț de zahăr vanilat, o linguriță cu esență de vanilie sau un baton de vanilie, după cum preferi,
un praf de sare
Mod de preparare
Cel mai bine este să folosești o oală înaltă despre care știi sigur că nu este aderentă (nu se lipește laptele de fund la fiert). Lași laptele la fiert împreună cu zahărul și amesteci până se topește. Apoi aștepți că laptele să dea în clocot și reduci focul.
Ai grijă să nu dea laptele în foc! Trebuie să amesteci des cu o spatulă de silicon sau o lingură de lemn. Prima etapă este formarea laptelui condensat. Ulterior, preparatul va începe să capete o culoare maronie. Din acel punct, trebuie să mai stea la fiert maxim 5 – 10 minute.
Sursa: Chefi la cuțite
Câștigătoarea Chefi la cuțite, Narcisa Birjaru, spune ce va face cu premiul de 30.000 de euro
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook