Cum se prepară o tartă Tatin „la minut”

Cum se prepară o tartă Tatin „la minut”
O prăjitură este mereu binevenită, iar orice mamă sau persoană care ține diete știe ce provocare e să găsească dulcele care are un echilibrul de calorii și zaharuri.

Astfel o tartă cu fructe, e mereu o idee bună, atunci când vine vorba de dulciuri  și de atenție la siluetă. În acest sens, e de ajutor celebra tartă Tatin, dar nu în varianta ei autentică, ci în rețetele reinterpretate, simplificate și care garantează mai puține calorii.

Celebra Tartă Tatin e o rețetă care a fost inventată din greșeală de două surori care ajutau familia în afacerea sa din domeniul ospitalității. Istoria spune că tarta a fost inventată de una dintre cele două surori Tatin, în anul 1898, la hotelul cu acelaşi nume aparţinând familiei, din localitatea franceză Lamotte-Beuvron.

Nu s-a stabilit precis  dacă Stéphanie Tatin a fost cea care a caramelizat din greșeală zahărul, sau dacă sora ei, Caroline, a răsturnat, tot dintr-o eroare, tarta.  Idea e că celebra tartă a fost creată accidental, și, din lipsă de alt desert, a fost servită ca atare oaspeților hotelului, care au îndrăgit-o pe loc.

Ingrediente pentru tartă Tatin la minut

1 aluat de tartă sau foietaj

Mai multe mere

Zahăr brun

Brânză ricotta

Miere.

Nuci tocate

Scorțișoară

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jose / Cocina casera (@tiritimundi)

Mod de preparare

Spălați bine merele, curățați-le de coajă și tăiați-le în două. Curățați, cu un cuțit special, miezul cu sâmburi.  Pregătiți apoi tava de copt. Acoperiți-o cu hârtie de pergament. Puneți puțin zahăr brun din loc în loc,  peste care așezați, cu secțiunea în jos, merele curățate după modul explicat mai sus. În funcție de câte mere folosiți și de cât aluat aveți la dispoziție, tăiați cu o formă rotundă cercuri puțin mai mari decât secțiunea merelor.

Așezați fiecare cerc de aluat peste câte o jumătate de măr, astfel încât să o acopere în întregime.  Mini tartele Tatin la minut astfel preparate se dau la cuptor pentru aproximativ 20 de minute la 180 de grade Celsius. Pentru o coacere eficientă, preîncălziți cuptorul în prealabil. Când sunt gata, se scot și se lasă să se răcească timp de o oră. Se întorc și se decorează cu câte o lingură de brânză ricotta, nuci mărunțite, scorțișoară și miere.

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre