Cum se prepară prăjitura cu piersici cu susul în jos

Cum se prepară prăjitura cu piersici cu susul în jos
Prăjiturile răsturnate sunt unele dintre cele mai interesante și simplu de realizat. Aspectul lor este întotdeauna apetisant.

„Regina” prăjiturilor care se prezintă cu susul în jos este celebra tartă Tatin, despre care am scris pe larg în Rețete și vedete. Aceasta a fost inventată dintr-o greșeală, de două surori. Ea a plăcut însă așa de mult, încât nu doar că a devenit celebră în toată lumea, dar mulți alți patiseri s-au inspirat din această prăjitură și au inventat noi formule. Rețeta de azi e plină de piersici.

Ingrediente pentru prăjitura cu piersici cu susul în jos

Spray de gătit antiaderent, pentru ungere

2-3 piersici, fără sâmburi și tăiate în felii subțiri

1 3/4 cești de zahăr granulat, împărțit

1/2 cană de zahăr brun

1/2 cană de ulei de măsline

1/2 cană (1 baton) de unt nesărat, topit

2 ouă mari

3/4 cană de lapte bătut

1 linguriță de extract de vanilie

1/2 linguriță de extract de migdale

2 căni de făină

2 lingurițe de sare

1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu

1/2 linguriță de praf de copt

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nutrition Guide (@nutritionstutorial)

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C. Ungeți o tavă cu laturile înalte cu spray pentru prăjituri și tapetați-o cu hâr5tie de pergament. Tapetați partea de jos a tăvii cu cercuri concentrice de piersici. Într-o cratiță medie, combinați ¾ de cană din zahăr cu 2 linguri de apă la foc mediu-mare. Se fierbe, scuturând cratița dacă este necesar, până când se obține o culoare chihlimbarie de caramel ambrat, adică aproximativ 6 minute. Se toarnă imediat peste feliile de piersici într-un strat uniform.

Într-un castron mare, bateți restul de 1 cană zahăr granulat, zahărul brun, uleiul, untul și ouăle până când se omogenizează. Adăugați laptele bătut și bateți până când se încorporează, urmat de vanilie și extractul de migdale. Adăugați făina, sarea, bicarbonatul de sodiu și praful de copt în castron și amestecați până când se încorporează, apoi se toarnă peste piersicile acoperite cu caramel. Coaceți până când partea de sus este aurie și o scobitoare introdusă în centru iese curată, adică aproximativ 1 oră.

Lăsați să se răcească 15 minute, apoi treceți un cuțit de bucătărie de-a lungul marginilor prăjiturii. Așezați o farfurie peste tavă și răsturnați-o, aruncând hârtia pergament. Se lasă să se răcească ușor, apoi se taie în felii și se servește cald.

Sursa: Instagram