De ce e bine să sari coarda, ca în copilărie

De ce e bine să sari coarda, ca în copilărie
Săritul corzii aduce mai multe beneficii, de la arderea caloriilor la îmbunătăţirea sănătăţii inimii. De ce e bine să sari coarda, ca în copilărie.

Dacă sunteți preocupat de cum arătați, poate ar fi bine să știți că puteți arde între 200 şi 300 de calorii în doar 15 minute de sărit coarda, mai eficient şi decât să alergi ori să mergi cu bicicleta.

De ce e bine să sari coarda, ca în copilărie

Odată ce majoritatea grupelor mari de muşchi sunt puse în acţiune, dacă săriți coarda se va produce un efect termogenic, adică acela de a-ţi creşte temperatura corpului şi, ulterior, de a produce mai multă energie.

Din moment ce săriturile îţi fac inima să pompeze, este excelent pentru sistemul tău cardiovascular şi pentru sănătatea inimii.

Săritul corzii este, de asemenea, benefic şi pentru persoanele care sunt la risc de apariţie a bolilor cardiovasculare.

Săritul corzii îţi poate face oasele mai puternice. Atunci când îţi măsori densitatea osoasă, vei observa dacă oasele tale sunt fragile sau, din contră, au suficiente minerale. O densitate osoasă ridicată poate reduce şansele de apariţie a osteoporozei, mai târziu în viaţă.

Cum să introduci săritul corzii în rutina zilnică?

Poţi face acese exerciții unde îți doreşti, fie în aer liber, fie acasă. Asigură-te doar că suprafaţa pe care stai şi de pe care sari este sigură, nu este alunecoasă, nu se sparge.

  • Începe încălzirea cu săritul corzii, înainte de activităţile fizice propriu-zise.
  • Poţi sări coarda timp de 3 minute între antrenamentele de rezistenţă.
  • Poţi sări coarda timp de 1 minut între exerciţiile care presupun flotări şi abdomene.

Ați făcut gutuiată? Rețeta pentru lichior de gutui