Durerile localizate la nivelul gâtului dispar în câteva zile, atunci când cauza nu este una gravă. O astfel de durere apare atunci când la nivelul vertebrelor, ligamentelor și mușchilor gâtului se produc inflamații sau leziuni. De amploarea acestora depinde și gravitatea situației, dar și intensitatea durerii, precum și timpul necesar pentru recuperare.
Cauzele obișnuite ale durerilor cervicale
În majoritatea cazurilor, durerile cervicale sunt cauzate de mici accidente care nu produc leziuni importante și se rezolvă de la sine, în 2-3 zile. Cea mai frecventă cauză o constituie dormitul într-o poziție greșită, atipică sau incomodă. În acest caz, te trezești dimineața cu o durere zdravănă care nu îți permite să miști gâtul pe tot parcursul zilei.
O altă cauză a apariției durerilor cervicale o reprezintă mișcările bruște și repetate ale capului. Cel mai adesea, li se întâmplă asta înotătorilor și dansatorilor împătimiți, dar, oricine o poate păți, în orice moment. Sunt situații neplăcute, dar, fără un grad ridicat de gravitate, care nu implică riscuri majore.
Există și situații în care durerile cervicale apar ca urmare a unor accidente mai serioase, a unor traumatisme severe sau a unor boli reumatice. În acest caz, situația este ceva mai gravă și se impune un consult medical, urmat de tratament specific.
Tratamente recomandate pentru dureri cervicale
În cazul durerilor obișnuite, lucrurile se rezolvă ușor cu produse pentru calmarea durerii, care reduc inflamația și intensitatea durerii foarte rapid. Din această categorie fac parte cremele și gelurile cu aplicare locală, precum și analgezicele și antiinflamatoarele. Acestea fac parte din categoria medicamentelor care se eliberează fără prescripție și pot fi găsite în orice farmacie.
Pentru durerile severe, din cauze mai serioase, medicația trebuie recomandată de un medic, în urma unui consult de specialitate. Tratamentul poate include narcotice și relaxante musculare, uneori, chiar și antidepresive, în cazul în care suferința are implicații și în plan psihic.
Pentru că este mai ușor să previi decât să combați, poți evita apariția unor astfel de probleme adoptând o poziție corectă la birou și la volan. De asemenea, ca să nu te trezești cu astfel de dureri peste noapte, medicii ortopezi recomandă dormitul pe spate.
Realizare epocală. Zeci de bunici, întineriți de un tratament minune
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook