De ce interpreta celebrului hit Jerusalema nu a primit ”nici un cent” pentru piesa dansată pe toată planeta

De ce interpreta celebrului hit Jerusalema nu a primit ”nici un cent” pentru piesa dansată pe toată planeta
Cântăreața sud-africană Nomcebo Zikode a fost vedeta anului 2020 cu piesa Jerusalema. Peste 424 de milioane de oameni de pe toată planeta au vizualizat videoclipul piesei. Acum, ea susține că nu a primit încă bani pentru munca ei.

Cântăreața sud-africană Nomcebo Zikode a devenit vedetă peste noapte în toată lumea, cu piesa Jerusalema. Din decembrie 2019, până acum, cântecul a fost apreciat de sute de milioane de oameni. Cântăreața spune că nu a primit ”nici un cent” pentru munca ei. Fanii sunt revoltați.

Jerusalema, un cântec cu succes mondial

Jerusalema continuă să fie apreciat în întreaga lume. Incontestabil vocea cântăreței Nomcebo Zikode a contribuit din plin la succesul uriaș al acestei piese. În loc să se bucure, interpreta a surprins fanii cu o afirmație uluitoare: nu a primit nici un ban pentru munca ei. Ea amenință cu o acțiune în justiție.

Cântăreața a postat pe rețelele de socializare un text în care spune că va acționa în justiție casa producătoare. „Vocea și versurile mele au depășit la nivel global, dar aștept tot ceea ce mi se cuvine”, a susținut Zikode într-o declarație emoționantă adresată fanilor ei de pe Twitter.

Cântăreața sud-africană Nomcebo Zikode și-a spus necazul pe Internet

„Nu am fost plătită cu nici un cent pentru Jerusalema, în ciuda succesului global al piesei.

Am fost ridiculizată, cu eforturi de a-mi marginaliza contribuția. Dragostea și sprijinul continuu din partea fanilor Jerusalema au fost forța și ancora mea în acest moment dificil”, a adăugat ea. „Eu, ca femeie artistă, nu mai pot tăcea. Problema este acum la avocații mei.”

Jerusalema, înregistrat cu DJ Master KG, a devenit una dintre cele mai populare melodii din 2020 și o coloană sonoră a pandemiei. A ajuns pe locul 1 în Belgia, România, Olanda, Africa de Sud și Elveția. A ajuns pe locul 4 în lista mondială a vânzărilor de melodii digitale ale Billboard. Pe YouTube, piesa a obținut 424 de milioane de vizionări, în timp ce remix-ul cu artistul nigerian Burna Boy a avut peste 21 de milioane de vizionări.

De ce interpreta celebrului hit Jerusalema nu a primit ”nici un cent”

Maestrul KG, care a câștigat premii pentru melodie, a respins afirmațiile lui Zikode, spunând că cântăreața dorește o parte mai mare din încasări decât s-a convenit inițial. „Acordul Jerusalema este de 50/50 între mine și Nomcebo, dar (Nomcebo) vrea 70% și eu trebuie să primesc 30%”, a scris pe Twitter Master KG.

El a spus că Zikode a fost plătit cu 1,5 milioane de rand (75.000 de lire sterline). Relația Zikode cu Open Mic Productions s-a înrăutățit recent.

Casa de discuri a contractat o altă femeie artistă, Zanda Zakuza, pentru a o înlocui în turneul mondial Jerusalema, scrie theguardian.com.

Într-un comunicat, Open Mic Productions a recunoscut că artista nu a fost plătită pentru melodie din cauza unui dezacord contractual. „Putem confirma că, în timpul creării piesei, Master KG și Nomcebo Zikode au fost de acord să împartă 50/50 din câștigurile Master KG”. Acordul care reflecta o împărțire egală între cei doi artiști a fost redactat anul trecut, noiembrie. Nomcebo Zikode, prin intermediul echipei sale juridice, a examinat contractul și a propus un procent mai mare, de 70%.”

Însă, în cele din urmă, nu a fost semnat contractul. Se spune că nici unul dintre artiști nu a fost plătit, deoarece Zikode nu a semnat încă acordul artistului. ”Aceste angajamente rămân în desfășurare și de îndată ce acestea sunt încheiate și acordul este semnat de toate părțile, plata va fi efectuată imediat.”


Viața neștiută a lui Nomcebo Zikode, creatoarea hitului „Jerusalema”

Ce i-a adus Jerusalema! Master KG se plimbă în Ferrari după mega-succesul înregistrat cu melodia

Recomandarile noastre