De ce trebuie să bem apă dimineața. Nu doar hidratează corpul nostru, dar mai are și o mulțime de beneficii

De ce trebuie să bem apă dimineața. Nu doar hidratează corpul nostru, dar mai are și o mulțime de beneficii
Studiile științifice au demonstrat că un pahar cu apă dimineața îți poate aduce o mulțime de beneficii pentru corpul tău.

De ce trebuie să bem apă dimineața. Medicii ne recomandă să bem în fiecare dimineață pe stomacul gol câte un pahar cu apă. Cu toții știm această recomandare, dar care sunt beneficiile acestei acțiuni zilnice. Specialiștii enumeră toate părțile pozitive a consumului de apă dimineața cu cel puțin 40 de minute înainte de a lua micul dejun.

De ce trebuie să bem apă dimineața? Te poate scăpa de pietrele la rinichi

Una din cele mai bune și eficiente metode de a preveni pietrele la rinichi este lichidul. Lichidul menține corpul nostru hidratat. Iar un pahar de apă dimineață este esențial pentru diluarea substanțelor din urină.

Îți face tenul mai luminos

Un pahar de apă dimineața stimulează producția celulelor noi, care mai târziu ajută la eliminarea toxinelor și purifică sângele. În așa fel, pielea ta va reacționa pozitiv, fiind mai luminoasă, hidratată și având un aspect plăcut. În cazul în care vă confruntați cu acneea, un pahar de apă în fiecare dimineață poate ameliora situația.

Te poate elibera de durerile de cap

Specialiștii au demonstrat că deshidratarea poate duce la dureri de cap. Prin urmare, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să consumi mai multă apă, în special dimineața. De asemenea, poți preveni o migrenă pe parcursul zilei, dacă consumi apă înainte de a lua micul dejun cu 40 de minute.

Un metabolism mai bun

Cercetătorii au demonstrat că patru pahare băute dimineața accelerează metabolismul cu 24% în prima parte a zilei. Așa că în cazul în care vrei să slăbești, apa te va ajuta foarte mult și în plus vei slăbi sănătos, fără să afectezi dur corpul tău. Astfel, un pahar de apă îți va îmbunătăți sistemul digestiv și îți va detoxifica organismul.

Calmează arsurile stomacale

Este important să știm că apa consumată de dimineața elimină acizii alimentari care se adună la nivelul esofagului. Trebuie să memorizăm că alimentele care se rețin prea mult în organismul nostru pot duce la o reacție exagerată a acidului gastric, care devine mai agresiv. Dacă se întâmplă acest lucru foarte des, apar riscuri legate de cancer.

Foto

istockphoto.com

De ce Ilinca Vandici își udă cu „puful” sprâncenele