O răceală ar fi trebuit să treacă în câteva zile. În cazul în care apar simptome precum febra, oboseala accentuată, durerile musculare şi congestia nazală, este posibil să fie mai mult decât o răceală. În acest caz, este important să mergi la medic.
De ce nu poți scăpa de răceală?
Când eşti răcit, evită zahărul, pentru că slăbeşte sistemul imunitar, dar consumă multe fructe şi legume! O supă fierbinte de pui face minuni.
În caz de răceală sau gripă, este esenţial să ai mai multă grijă de tine, să te odihneşti şi să ai o alimentaţie din care să nu îţi lipsească produsele care conţin vitamina C şi zincul, substanţe care pot scurta perioada de îmbolnăvire.
De obicei, răceala comună durează 3-7 zile. Dacă nu scapi de răceală este posibil să greșești pe undeva.
- Somnul este foarte important pentru ca imunitatea să funcţioneze bine. Un somn mai scurt de 8 ore slăbeşte capacitatea de apărare a organismului. În timpul somnului se refac elementele sistemului imunitar, printre care globulele albe.
- În perioadele mai stresante răceşti mai des. Cortizolul, hormonul stresului, slăbeşte sistemul imunitar. Acest lucru înseamnă că persoanele stresate sunt mai vulnerabile în faţa infecţiilor respiratorii. Combaterea stresului prin activităţi relaxante.
- Infecţiile bacteriene necesită tratament cu antibiotice, nu şi răcelile, care sunt cauzate de virusuri. Unele persoane iau greşit antibiotic, care nu face decât să prelungească timpul necesar vindecării răcelii. Antibioticele perturbă flora intestinală, care reprezintă mai mult de jumătate din sistemul imunitar.
- Dacă fumezi și obișnuiești să bei alcool, este important să renunţi la ele dacă vrei să te vindeci mai repede. De altfel, este dovedit că fumătorii răcesc mai des, din cauză că ţesutul căilor respiratorii este iritat. Alcoolul duce la deshidratare, care slăbeşte sistemul imunitar. Evită şi cafeaua, pentru că are acelaşi efect.
- Când ai nasul înfundat şi nu poţi să respiri cum trebuie, picături de nas sunt de mare ajutor. Însă folosite mai mult de 5 zile pot da dependenţă, care duce la inflamaţie nazală.
Poți să ”arzi” calorii în timp ce te uiţi la televizor
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook