Desert pufos și ciocolatos. Rețeta pentru cei cu intoleranță la gluten

Desert pufos și ciocolatos. Rețeta pentru cei cu intoleranță la gluten
Azi vă prezentăm o rețetă de pancake fără gluten și bogată în proteine. Iar peste toate, este  și foarte ușor de făcut! Evident, dacă nu suferiți de boala celiacă, care presupune intoleranță la gluten, puteți să preparați desertul folosind făină obișnuită.

Dacă aveți în familie membri cu intoleranță la gluten, știți că a le găti prăjituri e una din marile provocări. De aceea, acest Desert pufos și ciocolatos  va fi unul de care vă veți îndrăgosti. Se pregătește foarte repede și e absolut delicios.

Ingrediente pentru Desert pufos și ciocolatos

  • 1 ou
  • 3/4 cană iaurt grecesc (1,8 dl)
  • 1 lingura sirop de arțar
  • 1/2 linguriță extract de vanilie
  • 1/3 cană făină fără gluten (sau obișnuită) (1,2 dl)
  • 2-3 linguri pudră de cacao
  • 1 1/2 linguriță praf de copt

Mod de preparare

Este foarte simplu să preparați această rețetă de Desert pufos și ciocolatos. Pentru început, amestecați ingredientele umede împreună. După ce a rezultat o pastă omogenă, adăugați ingredientele uscate și amestecați până se omogenizează. De aici urmează partea cea mai simplă. Puneți amestecul într-o tigaie. Vă recomandăm să folosiți una groasă, de fontă, bine unsă cu ulei în prealabil, pentru ca prăjitura să nu se prindă de pereții vasului.

Coaceți la 180 de grade Celsius/350 în Fahrenheit timp de aproximativ 20-25 de minute Apoi serviți acest Desert pufos și ciocolatos cu niște ciocolată neagră topită și fructe de pădure, de exemplu, deasupra.

Sursa: Instagram