Simona Ionescu / Redactor Șef

Diabeticii sunt salvați. A fost descoperit un tratament spectaculos

Diabeticii sunt salvați. A fost descoperit un tratament spectaculos
Bolnavii de diabet de tip 1 au mari motive de bucurie. Cel mai nou medicament inventat de britanici, pentru artrită le este lor de mare foarte ajutor și îi ajută să supraviețuiască bolii.

Oamenii de știință britanici spun că medicamentul Abatacept ar putea deveni noul tratament pentru acest tip de diabet în următorii trei ani. Regatul Unit are  una din cele mai mari incidențe ale bolii, fiind pe primul loc în lume la diabetici, cu peste 400.000 de bolnavi. Acum, cercetătorii plănuiesc să desfășoare un studiu clinic de amploare cu Abatacept.

Ce face noul medicament

„Am găsit ceva nou și dacă aceste descoperiri se vor confirma la viitoarele teste, ar fi o schimbare de paradigmă în tratarea diabetului de tip 1 cu adevărat importantă, a declarat profesorul Lucy Walker, de la University College din Londra.


Liviu Mihaiu, despre cine a distrus Academia Cațavencu. Și o fotografie fabuloasă!

Filosofia de viață a lui Cristi Borcea. Explică de ce funcționează bine „haremul” său


„Este foarte important dacă poți elimina boala, pentru că acest medicament nu doar că încetinește progresul efectelor bolii, dar reduce și riscurile de complicații”, a adăugat cercetătoarea britanică. Diabetul de tip 1 are ca mecanism de manifestare distrugerea celulelor din corp care în mod normal produc insulină, lăsând astfel corpul în imposibilitatea de a produce acest hormon esențial.

Boala este tratată prin administrarea zilnică de injecții cu insulină. Această formă de diabet se manifestă în general încă din copilărie sau înainte de vârsta de 40 de ani, și nu este legată de obezitate.

În Marea Britanie, unul dintre cei mai cunoscuți bolnavi de diabet de tip 1 este fostul preier Theresa May. Ea a dezvăluit, la un moment dat, că este nevoită să-și facă injecțiile cu insulină de cel puțin cinci ori pe zi pentru a-și ține boala sub control, potrivit The Sun.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre