Dar mai sunt și alte opțiuni ce pot fi testate, gustate și adoptate în obiceiul zilnic al hidratării de dis-de-dimineață, pentru o siluetă fără kilograme de prisos. Grăsimea de pe burtă este periculoasă pentru sănătate, stratul adipos nu se limitează doar la la stratul superficial de grăsime situat chiar sub piele (grăsime subcutanată), ci include și grăsimea viscerală, care se află adânc în interiorul abdomenului și care înconjoară organele interne.
Aqua chiara
I-am putea spune „apa chioară” pentru că nu conține calorii, dar umple stomacul și taie din pofta de mâncare, așa că veți lua mai apoi un mic dejun numai potrivit, fără tentația excesului de dulciuri. Apa băută pe stomacul gol, dimineața, ajută la activarea metabolismului și stimulează tranzitul intestinal, așa că se mai elimină o problemă, constipația.
O felie de lămâie în paharul de apă sau, mai bine, o jumătate de lămâie stoarsă în lichidul limpede, va veni cu un boost de energie și sănătate.
Lămâie și puțină miere
Ceaiul de lămâie cu o linguriță de miere este iarăși o variantă pentru hidratat, dar și de ținut în frâu nevoia de dulce. Bun la gust, energizant și favorizând arderea caloriilor, ceaiul de lămâie se califică cu ușurință pe lista băuturilor care favorizează metabolismul.
Limonadă pentru toți
Lămâia în limonadă este rețeta pe care nu o veți sări din schema băuturilor ideale în dietă. Fie rețeta clasică și un mănunchi de mentă, pentru un gust de vacanță, fie rețeta cu alte fructe, limonada este perfectă, cu condiția să nu îi adăugați zahăr sau îndulcitori. E o băutură oricând de preferat unui suc carbogazos, mai ales că nu vă afectează silueta.
Castraveți și mentă
O altă băutură sănătoasă și răcoritoare este apa infuzată cu castraveți proaspeți și frunze de mentă zdrobite. Are efect detoxifiant, iar pe lângă o burtă plată, veți avea și un ten mai luminos. Singurul lucru de care trebuie ținut cont: băutura se prepară încă de seara, astfel încât aromele să aibă timp să se combine.
Oțet de cidru ecologic
Acrișor, ducând la scăderea în greutate, benefic pentru sănătatea inimii și ameliorând durerile de stomac, oțetul de cidru de mere ecologic este numai bun de consumat. Pentru asta, se amestecă 2 lingurițe de oțet într-un pahar cu apă și se bea dimineața pe stomacul gol. Încă un pont: ca să nu apară probleme cu smalțul dinților, din pricina acidității, e bine să sorbiți lichidul cu un pai.
Ceai verde
Ceaiul verde este varianta ideală pentru o doză de antioxidanți. Protejează imunitatea, are proprietăți bacteriene și mai vine la pachet și cu energie câtă să înlocuiască nevoia de cofeină dimineața. Și da, menține silueta!
Ghimbir exotic
Ceaiul de ghimbir sună mai exotic, dar nu e nevoie să îl preparați chiar voi cu rădăcină de ghimbir, deși nu e greu, pot fi folosite pliculețe gata cumpărate, care se infuzează. Dacă vă cumpărați rădăcina proaspătă, ea se curăță de coaja exterioară, se rad 2 lingurițe și se infuzează cu apă fierbinte. Pe lângă faptul că stimulează metabolismul, ghimbirul are proprietăți antiinflamatoare și combate balonarea.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook