Simona Ionescu / Redactor Șef

A inventat un preparat doar din resturile de la masă. Acest fel de mâncare a ajuns celebru în întreaga lume

A inventat un preparat doar din resturile de la masă. Acest fel de mâncare a ajuns celebru în întreaga lume
De ce sunt considerate moldovencele cele mai bune bucătărese? După ce veți gusta din soleanca, un preparat tradițional din Republica Moldova, veți înțelege de ce.

Dacă sunteți ciorbari de când vă știți, trebuie neapărat să încercați și soleanca, o ciorbă cu influențe rusești. Așa ceva sigur nu ați mâncat până acum.

Soleanca. Ceva mai bun nu ați avut niciodată pe masă. E cea mai vestită ciorbă cu influențe rusești

Istoria spune că soleanca ar fi fost inventată de o gospodină care nu s-a îndurat să arunce resturile de pe masa de sărbători. Atunci, femeia a făcut o fiertură cu adevărat desăvârșită, care a ajuns în acest moment să fie considerată o delicatesă. Iată cât de repede se prepară.

Pentru a pregăti această minunăție aveți nevoie de următoarele ingrediente: 200 g carne afumată (poate fi de care doriţi), 300 g de salam după preferinţă, ceapă mare. Dar și 4-5 castraveţi muraţi în oţet, 1 morcov mare,  3-4 linguri cu pastă de tomate, pătrunjel, mărar. În plus, veți mai avea nevoie și de 200 g măsline negre, lămâie, 2-3 foi de dafin dar și sare, piper după gust.

Mod de preparare

Curățați bine ceapa și morcovul și spălați cu apă rece. Tăiați ceapa mărunt și dați morcovul pe răzătoare. Puneți ulei la încălzit, apoi ceapa și morcovul la călit pentru câteva minute. Ulterior adăugați pasta de tomate și mai lăsați pentru câteva minute. Se pune acum afumătura, urmată de salam și castraveții murații, care se recomandă să fie tăiați julienne.

Adăugați apoi foile de dafin și amestecați totul foarte bine. Lăsați așa câteva minute și turnați apa. Aveți grijă să acopere preparatul cu câteva degete. Se spune capacul și se lasă la fiert. Mai puneți sare și piper dacă veți considera că este cazul. Msălinele, mărarul tocat și pătrunjelul vor fi puse la sfârșit, mai lăsați două minute și opriți focul.

Pentru a vă bucura de gustul desăvârșit al acestei ciorbe, se recomandă să o serviți cu smântână și câteva felii de lămâie. Cu siguranță, vă veți îndrăgosti de acest fel de mâncare.

Sursă foto: savuros.tv

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre