Simona Ionescu / Redactor Șef

Acest aliment e campion la capitolul slăbit. Ce alte beneficii uriașe are asupra organismului

Acest aliment e campion la capitolul slăbit. Ce alte beneficii uriașe are asupra organismului
Aveți probleme cu kilogramele în plus? Medicul nutriționist, Mihaela Bilic, vă recomandă un aliment minune, cu ajutorul căruia vă puteți transforma corpul.

Specialistul spune că se poate consuma în orice cantitate pentru că e considerat alimentul anti-obezitate. În plus, are un gust minunat și se poate mânca cu bastonașe de legume proaspete.

„A ajuns să fie sinonimul alimentației dietetice”

„Cu brânză proaspătă se slăbește mult și repede. Pe vremuri, dacă făceai hepatită sau erai în convalescență după vreo boală gravă, ți se recomanda o dietă bazată pe brânză de vaci și carne fiartă. Acestea erau alimentele ușor de digerat, dar care ajutau și la refacerea organismului. Celebra brânză de vaci a ajuns să fie sinonimul alimentației dietetice și chiar e campioană când vine vorba de slăbit.

„Folosirea lactatelor cu zer mult crește cu 30% randamentul curei de slăbire”

Când spunem „brânză de vaci” ne referim la brânza proaspătă, dacă suntem români, sau la cottage cheese (perle de brânză), dacă suntem englezi. Și chiar ei, cercetătorii englezi, au ajuns la concluzia că folosirea produselor lactate cu zer mult (lapte bătut, brânză proaspătă, urdă) crește cu 30% randamentul curei de slăbire.

Așa că de mâine, dacă vreți să slăbiți, vă recomand brânza proaspătă cu bastonașe de legume – fără limită de cantitate- indiferent câtă grăsime are sau cum se numește”, afirmă Mihaela Bilic, potrivit doctorulzilei.ro.

Cea mai bună sursă de calciu

Brânza de vaci mai are o proprietate extraordinară, ne furnizează calciul necesar organismului, mineralul care reglează funcția vasculară, funcția musculară și secreția de hormoni. Specialiștii susțin că un adult are nevoie de aproximativ 1000 mg de calciu zilnic. Tot brânza de vaci este o sursă excelentă de proteine, responsabile pentru formarea, reglarea, repararea și protecția organismului, ajutând la o piele mai sănătoasă și un păr mult mai frumos.

Ține anemia departe

Multe brânzeturi sunt bogate în vitamina B12 naturală, studiile arătând că cel mai mare conținut îl are brânza elvețiană, care are 0,95 micrograme pe uncie. Această vitamină ține anemia departe, ajută la producerea de celule roșii din sânge, proteine și ADN.

Tot studiile au scos la iveală faptul că există o legătură între o dietă cu lactate și scăderea tensiunii arteriale. Nu în ultimul rând, tot brânza este cea care furnizează acidul linoleic conjugat sau CLA, o grăsime foarte bună pentru organism. De asemenea, studiile au arătat că laptele și brânza previn cancerul colorectal și cel de vezica urinară.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre