Simona Ionescu / Redactor Șef

Aceștia sunt cei mai buni detergenți ecologici făcuți în casă. Trucuri care vă sunt de mare ajutor

Aceștia sunt cei mai buni detergenți ecologici făcuți în casă. Trucuri care vă sunt de mare ajutor
V-ați săturat de tot felul de detergenți, care v-au distrus mâinile? Aveți acum la dispoziție ceva nou și extrem de ușor de preparat în propria locuință.

Problemele cotidiene ale bucătăriei le dau mari bătăi de cap doamnelor și domnișoarelor. Iată cât de repede puteți scăpa de ele.

Aceștia sunt cei mai buni detergenți ecologici făcuți în casă. Trucuri care vă sunt de mare ajutor

Potrivit specialiștilor, un detergent foarte bun se poate pregăti folosind câteva albușuri. Se bat foarte bine până când se întăresc, apoi se înmoaie în acestea un prosop de bumbac. Acest detergent este excepțional pentru a curăța pielea pantofilor, a curelelor sau a hainelor din piele.

Diferența este pur și simplu uimitoare. Și tot folosind acest detergent unic puteți să curățați și frunzele plantelor din interior, care, pur și simplu, vor străluci. Dacă veți adăuga și câteva picături de oțet în albușurile bătute, se poate curăța foarte bine orice obiect de mobilier din lemn. În plus, veți constata că praful nu se mai așează pe acestea.

Ce puteți curăța cu sare

Potrivit Food Microbiology și sarea face parte din categoria detergenților care vă sunt de mare ajutor, pentru că are proprietăți cu adevărat ieșite din comun. Tigăile sunt pline de grăsime și oricât ați încercat nu le puteți curăța așa cum scrie la carte? Nu trebuie decât să presărați un strat de sare și să o lăsați să acționeze timp de un sfert de oră.

Luați apoi un prosop sau un burete umed și ștergeți, pur și simplu. Același procedeu este foarte bun pentru ustensilele din fontă. Și tot sarea este minunată dacă vreți să scoateți petele de pe articolele de îmbrăcăminte. Puneți puțină sare pe o bucată de hârtie pe care o așezați peste pată și treceți cu fierul de călcat peste ea.

Ulterior, luați un prosop moale și curățați. Nu în ultimul rând, sarea este un prieten bun atunci când vă mușcă vreo insectă. Când mâncărimea pare că nu se mai oprește, amestecați sare cu puțină apă și spălați locul cu această poțiune. În acest caz, folosiți sare fină pentru a nu vă irita pielea.

Sursă foto: stiridiaspora

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre