Simona Ionescu / Redactor Șef

Actorul Kevin Bacon are cea mai simplă rețetă pentru clătite fără făină. Ne arată pas cu pas cum se face

Actorul Kevin Bacon are cea mai simplă rețetă pentru clătite fără făină. Ne arată pas cu pas cum se face
De foarte multe ori aflăm cu surprindere că vedetele de la Hollywood (și nu numai) se descurcă foarte bine în bucătărie. Ele gătesc exemplar și, deseori împărtășesc rețetele.

Este și cazul actorului Kevin Bacon, care are cea mai simplă rețetă pentru clătite fără făină. Pentru că rețeta nu presupune cântărirea niciunuia din cele trei ingrediente, el ne arată pas cu pas cum se face. Clătitele sunt „absolut delicioase”, spune gazda podcastului „Six Degrees of Kevin Bacon”. În plus, sunt și foarte sănătoase.

Actorul Kevin Bacon este un pasionat al gătitului. El nu cântărește ingredientele, dar prepară feluri delicioase cu ce are la îndemână (Sursa foto: Instagram)

Actorul, cunoscut pentru rolurile sale din filme precum Footloose și Few Good Men, poate fi văzut în prezent în Leave the World Behind. Dar acasă, Kevin Bacon este renumit pentru clătitele sale cu banane, scrie People. Vedeta mărturisește că uneori, când se trezește înaintea soției sale, Kyra, prepară aceste clătite fără făină. Iată rețeta așa cum e ea dezvăluită de actorul în vârstă de 65 de ani.

Cea mai simplă rețetă pentru clătite fără făină

Cea mai simplă rețetă pentru clătite fără este formată din 3 ingrediente, și anume ouă, banane și unt de migdale. „Banana face clătitele dulci, untul de migdale vă oferă tone de proteine, iar oul leagă toate ingredientele împreună”, spune actorul. Bacon este un bucătar pasionat încă de pe vremea când era tânăr actor în New York. El este adeptul unei gastronomii mai degrabă experimentale. Nu folosește cântarul și nici vase de măsurare.

@people Adding eggs, bananas and almond butter to our shopping list. ✅🥞 #KevinBacon #SexiestManAlive #PeopleMagazine #YesChef #SexiestManAlive2023 #pancakes ♬ original sound – People Magazine

„Pur și simplu nu am măsurat niciodată lucrurile”, explică actorul. Pentru aceste clătite fără făină, după cum se vede în clipul postat, el amestecă 2 – 3 linguri de unt de migdale cu două banane și două ouă. Apoi amestecă totul cu ajutorul unui tel. Când amestecul e omogen, prăjește clătitele în unt, în tigaie. Le prezintă cu scorțișoară pudră deasupra. Clătitele se pun în tigaie cu lingura și se prăjesc, până la rumenire, pe ambele părți.

Cum și-a învățat Kevin Bacon copiii să gătească

Kevin Bacon are doi copii, adulți, Travis, 34 de ani și Sosie, 31 de ani, cărora le-a insuflat pasiunea sa pentru gătit. „I-am învățat să gătească? Nu în mod direct, dar dacă ne-au văzut, pe mine și pe soția mea, gătind seară de seară. Și aproape în fiecare seară când erau mici luau masa ca familie, asta a făcut  parte din „afacere””, a adaugat el.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre