Din bucătăria lui Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, o delicioasă rețetă de aripioare de pui preparate în stil grecesc, pe care le-a asortat cu o garnitură de cartofi noi și un delicios sos de iaurt.
Rețeta Aripioare de pui preparate în stil grecesc – Ingrediente
1 kg aripioare de pui
condimente pentru gyros
1 kg cartofi noi
sare grunjoasă
ulei de măsline
Pentru sos de iaurt:
750-800 gr iaurt grecesc
250 gr cremă de brânză
1-2 castraveți proaspeți
usturoi proaspăt, după gust
mărar verde
sare
Rețeta aripioare de pui preparate în stil grecesc – Preparare
Aripioarele de pui se condimentează cu condimentele pentru gyros, de seara și se țin la rece, acoperite, pentru a se întrepătrunde bine aromele.
Separat, cartofii se spală bine cu buretele abraziv, fără a-i curăța de coajă și se presară doar cu sare grunjoasă. Se stropesc cu ulei de măsline și se prepară la cuptor atât aripioarele cât și cartofii. Se pun la copt împreună, în aceeași tavă.
Pentru sosul de iaurt se procedează ca la clasicul sos tzatziki, dar se adaugă și o cremă de brânză, pentru o textură mai fermă a sosului. De asemenea, usturoi se pune după gustul fiecăruia, iar castraveții se toacă în cuburi mai mari.
Aripioarele crocante și ușor picante se servesc cu cartofii noi, alături de minunatul sos de iaurt cu cremă de brânză și usturoi.
Sursa: Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook