Acest preparat cu anghinare marinată așezată peste mozzarella cremoasă, prăjită până la rumenire e un adevărat deliciu. Tot ce aveți de făcut, după ce ați gătit-o, e să scufundați biscuiții uscați sau chipsurile preferate și să savurați.
Anghinarea conține cinarină, oxidaze, polifenoli, flavone, vitaminele A, B, C, mangan, fosfor, fier, lipide, zaharuri. Această plantă este și o importantă sursă de fibre, de inulină – substanță care stimulează sistemul imunitar, facilitează tranzitul intestinal, crește asimilarea magneziului și a calciului în organism.
De secole, această plantă e folosită în tratarea afecțiunilor ficatului. Cinarina și silimarina, oxidanții din anghinare reduc prezența toxinelor în corp și facilitează eliminarea lor. Există studii care au demonstrat că anghinarea ajută la apariția de noi celule ce repară ficatul afectat. În plus, datorită conținutului mare de fibre, consumul de anghinare poate contribui la reducerea constipației.
Ingrediente pentru două porții de anghinare cu cremă de brânză
100 de grame de brânză mozzarella cu umiditate scăzută
1 conservă de 390 de grame de inimi de anghinare, scurse, tăiate în patru și tamponate și uscate
1/8 linguriță de pudră de turmeric
1/4 linguriță de pudră de chimen
1/4 linguriță de piper cayenne
1/4 linguriță de paprika
1/4 linguriță de piper negru
1/2 linguriță de praf de ceapă
1 lingură de miere
2 linguri de ulei de măsline
Un vârf de cuțit de sare
Mod de preparare
Încălziți cuptorul la 215°C. Presărați brânza pe fundul unei tigăi mici de 6 inch sau 15 cm sau al unei farfurii de copt. Se combină anghinarea cu restul ingredientelor, se amestecă pentru a se acoperi.
Aranjați inimile tăiate de anghinare deasupra brânzei. Coaceți la cuptor timp de 7-8 minute, apoi rumeniți timp de 4-6 minute, sau până când anghinarele sunt ușor carbonizate și brânza începe să bolborosească. Serviți imediat cu biscuiți matzah, pâine prăjită sau chipsuri alături.
View this post on Instagram
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook