Simona Ionescu / Redactor Șef

Asian Orange Chicken. Rețetă de pui cu sos de portocale

Asian Orange Chicken. Rețetă de pui cu sos de portocale
Dacă v-ați plictisit de preparatele din carne de porc, încercați asta. Asian Orange Chicken. Rețetă de pui cu sos de portocale. Garantăm că este un deliciul.

Ne place să ne inspirăm și din bucătăriile altor popoare, atunci când ne plictisim de preparatele clasice, tradiționale, iar una dintre rețete pe care o îndrăgim este rețeta Asian Orange Chicken, o delicioasă rețetă de pui cu sos de portocale și garnitură simplă de orez.

Asian Orange Chicken. Rețetă de pui cu sos de portocale – Ingrediente

1 kg piept de pui dezosat și fără piele, 3 ouă medii, 150 gr amidon de porumb, 150 gr făină, ulei pentru prăjit

Pentru sosul de portocale: sucul de la 2 portocale, coaja răzuită de la o portocală, 200 gr zahăr brut, 30 ml oțet de orez sau oțet alb, 30 ml sos de soia, 1 buc ghimbir, de ½ cmr, 1 vârf de linguriță cu pudră de usturoi sau 2 căței de usturoi răzuiți, 1/4 linguriță cu fulgi de chili sau boia de ardei iute, 20 gr amidon de porumb

Pentru garnitura de orez: 400 gr orez basmati, sare și piper, coaja răzuită de la o portocală, 30 gr unt, ceapă verde pentru décor

Mod de preparare pentru rețetă de pui cu sos de portocale

Începem prin a prepara sosul de portocale. Într-un wok, la foc mic, punem sucul de portocale. Adăugăm zahărul, oțetul, sosul de soia, ghimbirul curățat și răzuit, pudra de usturoi sau usturoiul răzuit și fulgii de chili și fierbem toate ingredientele timp de 3-5 minute, cât să se întrepătrundă bine aromele.

Amestecăm într-un bol 20 gr de amidon (o lingură) cu 50 ml de apă până se desface amidonul și se omogenizează compoziția. Se adaugă această compoziție, în fir subțire, în sosul de portocale, amestecând continuu până se îngroașă ușor sosul. După ce sosul este îngroșat, adăugăm coaja de portocală răzuită fin, amestecăm pentru a-și lăsa bine aroma în sos, 1-2 minute și stingem focul.

Pregătim, apoi, pieptul de pui. Amestecăm făina și amidonul de porumb într-un bol încăpător. Adăugăm și un praf de sare. În alt bol, amestecăm bine cele trei ouă cu un alt praf de sare. Porționăm pieptul de pui în bucăți mici, aproximativ de aceeași mărime. Le trecem mai întâi prin amestecul de ouă, apoi prin cel de făină cu amidon. Le așezăm pe un platou presărat cu făină și amidon.

Punem într-un ceaun sau o tigaie wok uleiul la încins, la foc mediu spre mare. Adăugăm din bucățile de carne câte încap și le rumenim frumos întorcându-le de pe o parte pe cealaltă. Le scoatem pe prosoape de hârtie și continuăm cu altă serie de bucăți din piept de pui până le terminăm. Când toate sunt rumenite le adăugăm în sosul de portocale și acoperim vasul cu un capac.

Între timp, pregătim și garnitura de orez. Fierbem orezul în modul clasic, iar spre final adăugăm coajă de portocală și untul. Servim deliciosul Asian Orange Chicken. Rețetă de pui cu sos de portocale garnisit cu rondele de ceapă verde, alături de garnitura de orez.

Sursa: Chefi la cuțite

Rețetă Lasagña de la Angi Cobuț

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre