Dacă țineți post sau dacă urmați o dietă vegetariană ori vegană, atunci salvați această rețetă. După ce o veți prepara veți rămâne uimiți de cât este de gustoasă. Biftecul vegan conține cele mai bune și aromate ingrediente, fiind, iubit deopotrivă de vegetarieni dar și de cei care nu urmează nicio dietă. Merită, așadar, încercat.
Lintea este o leguminoasă excelentă în dieta vegetariană și vegană datorită conținutului ridicat de proteine, dar și de fibre, minerale, vitamine și alți nutrienți. Face parte din aceeași familie cu mazărea, fasolea, năutul și soia, dar este mult mai ușor de gătit ca unele dintre ele.
Ingrediente pentru biftec vegan ( rezultă aproximativ 6 porții generoase)
– 2 tulpini de țelină
– 1 morcov mediu
– 1 ceapă medie
– 250 g ciuperci
– 2 căței de usturoi
– câteva crenguțe de cimbru (sau rozmarin)
– câteva frunze de salvie
– sare și piper
– 1,25 cești (250 g) de linte fiartă ( pentru a vă juca cromatic, alegeți linte roșie)
– 1/2 cană (80 g) de mazăre congelată (opțional)
– 2 căni (200 g) de nuci amestecate (nuci, migdale, alune, caju etc.)
– 1/2 cană (40 g) pesmet
– 1 cană (140 g) de castane (opțional)
– 1/2 cană de afine uscate (opțional)
– 2 linguri de sos worcestershire
– 1 lingură de pastă de tomate
– 1 linguriță de paprika afumată
– 2 linguri de semințe de in măcinate
– 6 linguri de apă caldă
View this post on Instagram
Mod de preparare
Tăiați fin sau pulsează în blender țelina, morcovul, ceapa și ciupercile. Într-o tigaie se sotează toate acestea până când apa s-a evaporat și amestecul a căpătat puțină culoare. Adăugați în tigaie usturoiul, cimbrul și salvia, asezonați cu sare și piper și sotați încă 1 – 2 minute. Dați deoparte pentru a se răci.
Într-un blender, se mixează fin nucile, se toacă grosier castanele și se transformă pâinea veche în pesmet. Amestecați apoi toate ingredientele într-un bol. Adăugați amestecul într-o formă de copt, presați bine. Coaceți la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 45 de minute. Serviți cu un sos vegan și savurați!
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook