Rețetă autentică: Supă ramen de ciuperci cu miso picant

Rețetă autentică: Supă ramen de ciuperci cu miso picant
Dacă sunteți în căutarea unei mâncăruri confortabile trebuie să încercați acest ramen picant cu ciuperci și miso. E o supă consistentă, care ține loc și de felul doi.

Prin definiție, ramen este o mâncare tradițională japoneză. Este o supă consistentă de carne sau de pește ce conține tăiței, și poate fi aromată cu sos de soia și miso. Depinzând de tip, poate conține și alte ingrediente, precum carne de porc, alge, bambus, ceapă verde, ou fiert sau ciuperci.

Celălalt cuvânt necunoscut, miso, nu e de speriat. Miso este un condiment tradițional japonez. Este produs prin fermentarea boabelor de soia cu sare și kōji și uneori orez, orz, alge marine sau alte ingrediente. Găsiți miso la orice suprmarket.

Ingrediente pentu supă ramen de ciuperci cu miso picant ( 2 porții)

300 g de ciuperci amestecate

1 linguriță de ulei de susan

1 linguriță de sos de soia

2 căței de usturoi, rași sau tocați mărunt

1 1/2 linguriță de miso

1 lingură de pastă de ardei iute

2 lingurițe de pastă de roșii

600 ml de bulion vegetal

200 ml lapte de soia

2 porții de tăiței

2 pak choi

3 cepe de primăvară

Pentru servire (opțional): Ulei de ardei iute

Fulgi de ardei iute

Semințe de susan

Mod de preparare

Se taie ciupercile în felii. Adăugați uleiul de susan și sosul de soia în oala pe care o veți folosi pentru a face supa și puneți-o la foc mediu. Adăugați ciupercile, încercând să nu le mișcați prea mult. Când sunt aurii, scoateți-le din oală și puneți-le deoparte. Nu vă faceți griji dacă au rămas câteva bucățele. 

Adăugați usturoiul în oală cu o lingură de apă. Înmuiați timp de un minut sau cam așa ceva și apoi adăugați miso, pasta de ardei iute și piureul de roșii.

Amestecați bine pentru a forma o pastă groasă și apoi adăugați bulionul vegetal și laptele de soia. Se lasă să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 5 minute, până când scade ușor. 

Adăugați tăițeii în bulion și lăsați să se gătească conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp, se taie mărunt ceapa de primăvară și pak choi. Puteți adăuga un strop de apă fierbinte la tăiței dacă este necesar (unii vor absorbi mai mult bulion decât alții).

După ce au fiert, serviți tăițeii și supa ramen, adăugați pak choi și ceapa de primăvară și completați cu ulei de ardei iute, fulgi de ardei iute și semințe de susan, dacă doriți.

Sursa: Instagram