Rețeta este specifică în Republica Moldova. De aceea am găsit-o pe site-ul Bunica.md.
Este sezonul dovleceilor, îi savurăm din plin, folosindu-i la prepararea multor bucate. Pentru masa de dimineață sunt recomandate blinele gustoase și pufoase.
Prepararea blinelor din dovlecei
- 1 dovlecel mijlociu,
- 2 ouă,
- 1 pahar ( 200gr) smântână ( 20% grăsime),
- 200 gr făină,
- 0,5 linguriță sare,
- 1 linguriță zahăr,
- 1 linguriță rasă bicarbonat de sodiu.
Primul pas pe care-l vom face, este să trecem prin răzătoare dovlecelul. Umplem un pahar de 200 gr cu dovlecelul trecut prin răzătoare.
Folosiți același pahar pentru măsurarea și celorlalte ingrediente.
Punem dovlecelul într-un vas. Adăugăm aici ouăle. Amestecăm.
Tot în acel pahar turnăm smântâna. O punem în compoziție.
Punem treptat făina cu sarea, zahărul și bicarbonatul de sodiu. Lăsăm amestecul 10 min ca bicarbonatul să acționeze.
Aluatul pentru bline este gata. Prăjim blinele pe tigaia încinsă cu puțin ulei la foc mediu cu capac pe ambele părți.
Blinele cu dovlecei se servesc cu smântână. Poftă bună!!!
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook