Simona Ionescu / Redactor Șef

Brioșe cu vanilie. Rețetă

Brioșe cu vanilie. Rețetă
Aceste brioșe cu vanilie sunt pufoase și umede la interior, cu o aromă minunată de vanilie, se fac ușor și cu ingrediente pe care le aveți deja în bucătăria voastră.

O brioșă pufoasă și parfumată împreună cu o cană fierbinte de cafea, sau ceai,  sunt exact ceea ce uneori avem nevoie pentru un început de zi minunat. Dacă vă doriți un mic dejun cu care să vă simțiți cu adevărat răsfățați,  încercați aceste delicioase brioșe cu vanilie. Puteți servi aceste brioșe cu o porție generoasă de fructe proaspete alături, căpșuni spre exemplu, sau poate cu câteva linguri de dulceață sau nutela.

Este desertul perfect pentru servit în familie dar și ca tratație delicioasă pentru niște musafiri bine primiți. Cele mai pufoase si cele mai parfumate briose cu vanilie pe care le poti pregati foarte usor. Se potrivesc pentru micul dejun, pentru desertul de dupa pranz, pentru pachetelul de la scoala sau pentru gustarea de la picnic.

Ingrediente: 

120 g de unt

3 ouă

90 g de zahăr

60 ml de lapte

un praf de sare

vanilie

200 g de făină

10 g de praf de copt

Mod de preparare brioșe cu vanilie: 

Lasă untul la temperatura camerei pentru 10 minute, apoi adaugă-l într-un bol împreună cu ouăle, vanilia, laptele și zahărul.

Mixează toate ingredientele cu ajutorul unui mixer, până acestea se încorporează bine. Treptat, adaugă făina cernută și mixează pentru a evita formarea cocoloașelor. 

Adaugă și praful de copt, iarăși mixează. Masa obținută, împarte-o în 12 forme pentru copt și pune-le la cuptorul preîncălzit la 170 grade pentru 25-30 de minute.

Foto: Facebook

Plăcintă cu mere. Rețeta tradițională pas cu pas

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre