Fetița a spart gheața primei ediții din al 8-lea sezon al show-lui culinar cu o rețetă de Brioșe delicioase cu miez de nucă. Diana Ștefania Mocan, la doar șase ani, a demonstrat că și la o vârstă fragedă se poate găti, mai ales dacă ai de la cine învăța, cum a avut ea de la bunica sa, de la care a deprins pasiunea pentru bucătărie.
Rețeta de brioșe cu miez de nucă – Ingrediente
300 gr făină alba tip 000
2 gr praf de copt
200 gr zahăr
50 gr zahăr vanilinat
8 ouă
400 gr unt,
2 gr sare
400 gr nucă măcinată
270 gr dulceață de struguri
ornamente din zahăr și zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare
Se pornește cuptorul la 180 de grade. Într-o formă de brioșe se așază hârtiuțe specific acestora și se ung cu unt. Pentru a pregăti aluatul de brioșe cu miez de nucă se începe prin a topi untul și a-l lăsa la temperat. Se separa albușurile de gălbenușuri. Se presară sare peste albușuri și se mixează până devin spumoase și cristaline.
Gălbenușurile se amestecă cu un praf de sare, apoi cu zahărul amestecat cu zahărul vanilinat, până se formează o compoziție spumoasă. Se adaugă untul topit și temperat, apoi se încorporează făina cernută împreună cu praful de copt. La final, se încorporează nuca măcinată.
Se umplu formele de brioșe cu această compoziție, doar pentru ¾ din capacitatea lor și se adaugă în ele câteva boabe de struguri din compot, dar și ingredientul secret: dragostea pentru gătit. Se coc la 180 de grade, pentru 20 de minute. Se lasă să se tempereze, se pudrează cu zahăr și diverse ornamente și se servesc cu mare poftă, alături de cei dragi.
Sursa: Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook